Početna»Novosti»La Boulangerie: i ukus i estetika
18.08.2025.

La Boulangerie: i ukus i estetika

Zamamni mirisi putera i toplog hleba, atmosfera kao u Parizu, sjajne poslastice, radionice za izradu slatkih peciva – a prestonički lanac pekara nudi još mnogo toga

novost la boulangerie i ukus i estetika vinski magazin vino fino
U moru pekara u Beogradu pre par godina pojavila se pekara La Boulangerie, autentično francuska kuća koja je sve samo ne obična pekara. Čim se pojavila na sceni, počela je da širi poslovanje, pa tako u La Boulangerie proizvodima u prestonici danas možete da uživate na četiri gradske lokacije.Centralna, u kojoj se održavaju radionice za izradu slatkih peciva poput tarta i biskvita, ujedno je i prva otvorena pekara i patiserija ovog brenda, najveća je i pored pekarskih proizvoda nudi i paste, burgere, avokado tost i salate.

U poslednjih nekoliko meseci najviše nam je privukla pažnju nova La Boulangerie lokacija, smeštena u hotelu Bristol, koja je vrlo brzo postala trendesetersko mesto. Da, dobro ste čuli, pekara je postala trendi.



Autentična je, estetična, instagramična, i najvažnije, nudi vrlo ukusne i kvalitetne proizvode - od francuskih peciva i kolača, do zanatskog hleba i veoma dobre kafe.

I zaista, kada uđete na bilo koju lokaciju, oseća se neki poseban, pariski šmek u vazduhu, sa velikom vitrinom u kojoj su izložena peciva i poslastice, uz kombinaciju pločica i tapeta u enterijeru i zamamnih mirisa putera i toplog hleba.

I svaka je posebna na svoj način. Dorćolski kutak u Pjarona De Mondezira mesto je u kome su se održavale radionice izrade sourdough hleba koje će se nastaviti od jeseni i naš trenutni favorit kada je enterijer u pitanju.



Iza celog koncepta La Boulangerie pekara i patiserija stoje profesionalni šef i ugostitelj, Reem Herts, idejni tvorac poznatih beogradskih lokala Smokvica i njegova supruga Jelena koji su inspiraciju za La Boulangerie pronašli u sličnim konceptima u inostranstvu.

Na prestoničkoj sceni, u kojoj su realno burek i jogurt sinonimi za pekaru, postali su poznati po savršenim puter kroasanima i ručno rađenim rustique hlebom. Takođe, cenimo ih i jer su u svako doba dana, svi proizvodi uvek sveži i dolaze direktno iz njihove kuhinje. Ponuda je jasno profilisana i nije identična na svakoj lokaciji, a njihovi savršeni hlebovi od skora su i deo su svakodnevnih menija dva luskuzna hotela u Beogradu – The Bristol i The St. Regis.
Čekamo sledeću lokaciju…