Karavan je reč koja asocira na daleka putovanja i poziva na avanturu i nove doživljaje. Dimljeni sirevi iz
Mlekoproduktove linije
Karavan doneće na trpezu baš sve to! Napravljeni su tradicionalnom metodom bez prečica, od pravog mleka kontrolisanog porekla, dimljenjem vrhunskog sira na pravom dimu od bukovog drveta. Rezultat su sirevi koji iznenađuju nepca i pozivaju na dalje gastronomske avanture.
Karavan TrapistTrapist, sir čija raskošna aroma i bogata tekstura nose u sebi asocijacije na gozbe pune temeljnih jela, vekovima je važan deo trpeze Balkana i srednje Evrope. Mlekoproduktov
Karavan Trapist, prirodno dimljen na bukovom drvetu, poseduje i dodatni, plemeniti aromatski sloj koji mu daje kompleksnost i čini ga zavodljivim i neodoljivim, bilo da ga koristimo kao sastojak u jelima ili ga služimo kao deo zakuske. Svaki bogati sendvič sa mesom postaće pravo gurmansko uživanje obogaćen tankom kriškom trapist Karavana, a isečen na kockice i poslužen na sobnoj temperaturi uz orahe i suvo voće, biće neodoljiv par laganim crvenim vinima voćnog karaktera.
Karavan polutvrdi sirČuveni Mlekoproduktov kačkavalj, autentičan sir prijatnog i delilkatnog ukusa i mirisa, pravi se tradicionalnom tehnologijom od mleka vrhunskog kvaliteta. Taj isti kačkavalj kada je nadimljen na bukovom drvetu, postaje Karavan polutvrdi sir, prepoznatljive rustične elegancije. Prilagođen je najširoj paleti primena, lak za sečenje i rendanje, ukusa koji su potrošači odavno zavoleli. Može se služiti kao deo zakuske, u sendvičima, a može se, narendan, koristiti i u složenim jelima koja se spremaju u rerni... Za ovaj sir, paleta primena je praktično neograničena. Tako će biti izvanredan par i kremastom šardoneu odležalom u hrastovim barik buradima.
Karavan TuristTopljeni, prirodno dimljeni sir izuzetno delikatne strukture i mirisa koji u sebi nosi zov avanture, deo je trpeze ljudi koji se ne zadovoljavaju svakodnevnim ukusima. Nenadmašno nežan, kremast i izdašan,
Karavan Turist će se izvanredno uklopiti uz svako meze, u pratnji krckavog domaćeg hleba, vrhunskog suvog mesa i mirišljavog, muskatnog belog vina, odabranog tako da isprati njegove zrele i sofisticirane dimljene note.
Karavan dimljeni topljeni sir u porcijamaTopljeni Karavan u individualnim porcijama izdvaja se baš od svakog topljenog sira koji ste do sada probali! Napravljen je po najvišim standardima, dimljenjem kvalitetnog sira na pravom dimu bukovine. Upakovan je tako da asocira na porodične doručke, piknike, druženja za stolom i druge vesele povode. Uvek je spreman da za tili čas postane deo brze a vrhunske zakuske, a njegov zanimljiv i upečatljiv ukus podići će svaki obrok na viši nivo. Krekeri namazani topljenim Karavan sirom izvanredna su podloga za mehuriće u penušavim vinima ili osvežavajuće koktele.
Predlog za zakuskuKanapei sa sirom i lososom
Sastojci:
Neslani krekeri ili beli tost hleb bez korice
Karavan topljeni sir u porcijama
Dimljeni losos
Sveži krastavac isečen na tanke trake
Priprema:
Krekere ili male kriške tosta premažite topljenim sirom. Dodajte listić dimljenog lososa uvijen u spiralu, a pored njega aranžirajte tračicu svežeg krastavca sa korom.
SAVETI ZA UŽIVANJE - Ukus Karavan dimljenih sireva odlično će se uklopiti sa vinom od šardonea koje je odležavalo u hrastovini: voćne arome, kiselina vina i dah dima daće siru novu, sjajnu dimenziju arome i ukusa
- Dimljeni sirevi Karavan izvanredno dobro se slažu na trpezi sa orašastim plodovima i suvim voćem: aranžirajte ih zajedno na drvenoj dasci, uz korpicu ražanog hleba, i poslužite sa dobrim vinom ili vrhunskom rakijom
- Paradajz i dimljeni sir prirodan su par pun "umami" ukusa: ako želite da od malog broja namirnica napravite eksploziju ukusa - dimljeni sirevi Karavan i sladak, zreo čeri paradajz nemaju premca na trpezi