Početna»Novosti»Kad se spoje kuvanje i moda
03.03.2020.

Kad se spoje kuvanje i moda

Kuća Louis Vuitton otvorila je svoj prvi restoran, a vodi ga Yosuge Suga, slavni japanski šef

novost kad se spoje kuvanje i moda vinski magazin vino fino
Slavni japanski šef Yosuke Suga odnedavno ima novi posao. Nalazi se na čelu luksuznog restorana koji je nedavno otvoren u Japanu, a koji pripada modnoj kući Louis Vuitton. Suga inače u Tokiju već ima svoj restoran Sugalabo koji je bio i na listi najboljih svetskih restorana za 2019. godinu.

Ljubitelji luksuznog modnog brenda Louis Vuitton, ukoliko žele da probaju i hranu sa potpisom, za to iskustvo moraće da izdvoje minimum 275 dolara. Toliko košta najjeftinije jelo sa menija ovog restorana. Naravno, ukoliko uspeju da se ubace na listu čekanja koja je već podugačka, mada je restoran otvoren pre manje od mesec dana.

Novi restoran, Sugalabo V, smešten je u Osaki, na poslednjem spratu Louis Vuitton robne kuće. U sklopu njega je i bar Le Cafe V koji se prostire na velikoj terasi. Gostima koji su iz modnog sveta uglavnom nudi kafu, čajeve i bezalkoholne koktele, a zanimljivo je to da je čak nekoliko stranica u karti pića posvećeno izboru mineralne vode.

Kada je reč o hrani, i ona je, čini se, prilagođena modnom svetu. Na meniju se nalaze razne salate i sendviči od wagyu govedine, dok se umesto čuvenih američkih makarona sa sirom (mac and cheese) služemakaroni sa rakovima. Kuhinja je otvorena, tako da gosti mogu da prate proces pripreme jela..

Inače, ovo je prvi restoran ovog poznatog brenda, ali Majkl Burk, predsednik i izvršni direktor kompanije najavljuje u budućnosti širenje ugostiteljskog biznisa.