Početkom juna, cenjeni novosadski
fine dining restoran
Jasmin a Maslina otvara se na novoj lokaciji, kod Limanskog parka, na adresi Narodnog fronta 21, dok će restoran na staroj lokaciji, u Maksima Gorkog, raditi i dalje, ali isključivo za privatne večere, uz najavu, kao i za radionice.
Nova Jasmin a Maslina smestila se na prvi sprat poslovno - stambene zgrade
Park City, u prostor sa 42 mesta za sedenje, sa kaskadom u enterijeru koja restoran deli na dva, konceptualno različita odeljka. Jedan je prefinjen i elegantan, sa belim stolnjacima, a drugi dosta neformalniji, sa različitim stolovima i stolicama, bez stolnjaka.
Restoran će biti otvoren od utorka do nedelje, sa već poznatim gastronomskim konceptom i jelima visoke gastronomije koja ovog puta, uz sjajnu Jasminu Vukašinović, potpisuje i
Marko Aćimović, koji je ranije radio u FIG-u, a zajedno sa njom će biti šef kuhinje.
Sezonske namirnice su osnova menija nove Jasmin a MaslineJelovnik, kako kaže Jasmina, menjaće se kako se budu menjale sezonske namirnice, sa dinamikom promene na tri meseca. Gostima će biti na raspolaganju dve vrste menija –
a la carte i degustacioni, koji će se služiti u različito vreme.
Na
a la carte meniju biće oko dvadesetak jela, gostima dostupnim od 13 do 19 sati, dok će od 19 do 23 sata gosti moći da poruče degustacioni meni, riblji ili mesni, od pet ili sedam sledova uz uparivanje sa vinom.
Otvaranje restorana najavljeno je za početak juna, i ne možemo da dočekamo!
Marko Aćimović i Jasmina Vukašinović - dvojac od koga imamo visoka očekivanja