18.11.2024.
HoReCa Coke Academy: Kako zadržati radnu snagu?
O veoma aktuelnoj temi govorili su ugledni ugostitelji, i menadžeri iz horeka sektora
Na koji način ugostiteljski sektor u Srbiji može da se izbori sa izazovima dinamičnog tržišta, kako da privuče adekvatnu radnu snagu i prilagodi promenama koje donose spoljni faktori? O ovim temama razgovaralo se na trećoj po redu HoReca Coke Academy, edukaciji koju kompanija Coca-Cola HBC Srbija organizuje kao podršku partnerima u ugostiteljstvu i sektoru maloprodaje.
Na panelu pod nazivom Radna snaga danas i kako je zadržati nedavno su govorili Jovana Ivanović- CCHBC People and Culture Director, Jovan Zdravković, Java coffee i Aleksandar Škipić, vlasnik Saša bara, dok je kroz diskusiju paneliste vodio poznati beogradski ugostitelj Đorđije Stajkić.
Tokom radionica, učesnici su imali priliku da razmene informacije o tome kako privući, razviti i zadržati kvalitetne kadrove, koji su to ključni inovativni trendovi u ugostiteljstvu, kao i na koji način efikasno upravljati troškovima. Poseban akcenat treće Coke akademije bio je na konkretnim rešenjima za poboljšanje finansijskog upravljanja i povećanje obima poslovanja.
- Podrška HoReCa sektoru i lokalnoj ekonomiji je investicija u održivu budućnost i istovremeno promoviše vrednosti naše kompanije koja gradi dugoročna partnerstva sa kupcima. Upravo zato je Coke Academy važan za sve nas, kao prilika da razmenimo znanja i ideje sa našim HoReCa partnerima i da im kao kompanija pružimo podršku u daljem planiranju poslovanja. Verujem da jedino tako zajedno možemo da prevaziđemo izazove i kreiramo dodatnu vrednost koja donosi konkretne rezultate - rekao je Saša Marković, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija.