Već četvrtu nedelju za redom vinska večera mami ljubitelje uparivanja hrane i vina u restoran Enso u Beogradu. Svako eno - gastro veče u restoranu ima drugačiju tematiku, i naravno, različitog domaćina kada je vinarija ili kuća vina u pitanju. Ovog četvrtka, čuvena australijska vinarija Jacob's Creek vodi goste na još jedno hedonističko putovanje uz najkvalitetnija vina i ukuse koji će upotpuniti užitak. Uparivaće se selekcija Reserve etiketa, koje su premijerno predstavljene na našem tržištu, sa specijalno osmišljenim tasting menijem. Cena po osobi iznosi 3500 dinara, a u cenu je uračunato 5 gangova tasting menija, koje prati 5 čaša vina. Šefovi Enso restorana, Nedeljko Jerković i Uroš Ivošević su se još jednom pobrinuli da izvanredan meni odgovara svakom vinu.
Evo kako izgleda meni ovog četvrtka:
1. Jacob's Creek Reserve Sauvignon Blanc i tuna tata. Tuna je upakovana sa soja sosom i avokado kremom u providan paketić (film) od limuna i dodat je ekspandirani pirinač.
2. Jacob's Creek Reserve Chardonnay - Orada / kikiriki sos. Filet orade služi se sa blago pikantnim kikiriki sosom, uz hrskave rotkvice, marinirane šitake pečurke i krastavac.
3. Jacob's Creek Reserve Shiraz - Jagnjetina. Meso jagnjeta kuva se na niskoj temperatuti, do 36 sati u citrusima i sa malo maslinovog ulja. Spremljena rolada završava se na puteru i servira na kremu od karfiola i gelu od nane. Rolada se sa jedne strane preliva sosom od jagnjećih kostiju, a sa druge espumom od mančega sira.
4. Jacob's Creek Reserve Cabernet Sauvignon - Biftek. Odrezak se servira na pireu od graška i preliva sa penom i sosom od pekorino sira. Uz odrezak se serviraju kremaste sezonske pečurke.
5. Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon - Forest cake, Ukusima lavande, bosiljka, čokolade i lešnika šefovi su suprotstavili sorbe od cvekle.