U nedelji za nama, probali smo verovatno najbolji suši u Beogradu, u popularnom
Bad Sushi-ju, restoranu o kome se priča. Lokal se nalazi se u centru grada, ima perfektan suši i povoljne cene, a iza celog projekta stoji sin čuvenog suši majstora Karlita koji je pre mnogo godina postavio kuhinju
Ebisu restorana u hotelu
Square Nine, od prošle godine uvrštenog u prvo Mišlenovo izdanje za Beograd. No, zbog sušija koji nas je oborio sa nogu, Bad Sushi smo proglasili i za
restoran nedelje, a to je i moja topla preporuka za vikend uživanje u ukusima Japana.
Ko voli, izvanredan suši ima i već pomenuti Ebisu, ali nije Karlito više tu, već
Kai Fung Lau, istinski majstor svog zanata koji je od sredine prošle godine šef kuhinje, čovek čije specijalitete jednostavno morate probati. A kad sam već kod sušija, pre nekoliko dana i Kopaonik je dobio mesto za dobar suši, novi azijski restoran
Peroko, koji se nalazi u sklopu
Viceroy hotela i koji
svojom ponudom zaista obećava.
A u svetu - devet dana nakon početka invazije ruske vojske na Ukrajinu, uredništvo Mišlenovog vodiča saopštilo je da se u potpunosti povlači iz Rusije. Oni su doneli odluku da Moskvu
više ne promovišu kao gastronomsku destinaciju, i da u 2022. godini neće objaviti izbor moskovskih restorana, a da je za odluku o trajnom povlačenju iz Rusije još uvek rano.
Prošle nedelje oboren je i Ginisov rekord kada su u pitanju lokali smešteni na vrhovima oblakodera. Novi rekorder je šangajski restoran
Heavenly Jin, smešten na visini od 556 metara. Ovaj restoran je
zvanično najviši lokal na vrhu neke zgrade, ali ne i restoran na najvećoj visini na planeti.
Do sledećeg vikenda,
Vidimo se.