Početna»Novosti»Gastro pregled: Veliko prolećno cvetanje
16.04.2022.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Veliko prolećno cvetanje

Vanja Puškar najavio je otvaranje novog restorana u Beogradu, Zagreb je dobio svoje prve Ferdinand knedle, a legendarni Alen Dikas polagano odlazi u vegane

novost gastro pregled veliko prolećno cvetanje vinski magazin vino fino
U nedelji za nama dva gastronomska cara obradovala su nas totalno novim projektima. Jedan je već lansiran, a drugi samo što nije. Prvi car je Alen Dikas, legendarni šef koji je pre nekoliko dana u Parizu otvorio kiosk u kome prodaje veganske burgere po ceni od osam evra. Drugi car je naš, al' svetski, talentovani Vanja Puškar koji ovih dana ubrzano radi na otvaranju novog restorana koji će se zvati Tisa i koji bi trebalo da bude otvoren krajem maja u a la carte formatu. Dok se to ne dogodi, svim ljubiteljima Vanjine kuhinje na raspolaganju je Iva, i više nego odličan bistro koji je svoje mesto našao i u prvom Mišlenovom izdanju za Beograd.

Prošle nedelje otvorena je i prva prodavnica Ferdinand knedli van granica naše zemlje, i to u najstrožem centru Zagreba, dok su par dana pre toga, ove knedle stigle i prvi put u Novi Sad. U Beogradu su pijace i dalje veoma aktuelne, a novi hipsterski lokal za dobru kafu otvoren je na trenutno najpopularnijoj Zemunskoj pijaci. Zove se Fuka i predstavlja kafeteriju i pržionicu kafe u malom, i mnogo je trendi.

Pre nekoliko dana saznali smo i ko je kupio nož Entonija Bordejna koji je za njega specijalno izradio čuveni Bob Kramer. Za nož je još pre nekog vremena „iskeširana“ 231 hiljada dolara, međutim tek je sada poznato i ko je bio kupac - poznati britanski šef Marko Pjer Vajt koji je pored noža kupio i još par Bordejnovih stvari.

Do sledećeg vikenda,

Uživajte u suncu i dobroj hrani.

Povezani unosi