Prošle nedelje su Italijani slavili svetski
Dan karbonare, i ne samo oni, već i mnogi restorateri širom sveta. Kod nas ove godine - retko ko. Verovatno zato što i retko gde u Beogradu može da se pojede dobra, prava karbonara sa pravim sastojcima i bez pavlake.
Ali zato, od juče u prestonici ponovo ima gde da se nauči kako se pravi prava karbonara jer ponovo radi
Il Primo škola kuvanja. Preselili su se u Profesorsku koloniju, a u
nove radne pobede kreću sa dva kursa, od kojih je jedan upravo kurs italijanske kuhinje Bella Italia. Zbog korone, ova škola nije radila gotovo dve godine i stvarno je mnogima nedostajala.
A nedostajala je i čuvena
Avalica, omiljeni restoran gurmana Beograda. Nije radila od poslednjeg dana u februaru zbog radova na instalacijama koji su se, kako to uglavnom biva, odužili pa je umesto posle desetak dana, otvorena nakon malo više od mesec dana. Ali, ono što je stvarno važno je da je opet tu, i da nisu samo instalacije nove, već ima i nekih gastronomskih novina poput pečenja kojeg do sada nije bilo u ponudi Male Avale. Priprema ga šef kuhinje, legendarni
Stambol Geštamov na neki svoj poseban način, a jedina mu je mana što brzo nestane, pa mora da se rezerviše. Tako da, imajte to na umu ako planirate odlazak na pečenje u Avalu.
Do sledećeg vikenda,
Vidimo se.