Osim najavljenog lepog vremena koje ugostitelji sa nestrpljenjem očekuju, polako se nazire i početak letnje klabing sezone. U glavnom gradu najavljeno je nekoliko dobrih žurki, a poznat je i konačni datum održavanja
Exit festivala, od 13. do 16. avgusta. Noćni život se lagano priprema za udarne mesece poslovanja, jul i avgust. U
Barutani je sinoć
DJ Marko Nastić otvorio sezonu dobrog provoda, a i večeras se nastavlja u istom ritmu, samo će za miks pultom biti jedan drugi DJ Marko - Milosavljević. I gradski splav
Lasta danas i sutra pravi veliku žurku povodom otvaranja, dok se na splavu
Leto posle dva dana velikih žurki povodom otvaranja, u nedelju održava i prvi beogradski matine posle korone.
U beogradskim restoranima broj gostiju počinje da se približava onom od pre zatvaranja, dok kafići i dalje suvereno vladaju scenom. Nekima ni korona ništa ne može, poput
Kafeterije koja je pre nekoliko dana na svoju pozamašnu listu lokala, dodala još jedan, na novoj lokaciji, u Batutovoj ulici na Zvezdari. Na tom se mestu pre nje nalazio
Aviator, ali Aviatoru, koji je u vlasništvu marketa DIS, očigledno ne ide baš najbolje budući da je na već nekoliko mesta u gradu zatvorio svoja vrata.
I u ostatku Evrope, ugostiteljski život izgleda da ide uzlaznom putanjom. U Parizu su barovi ponovo otvoreni u ponedeljak, dok će londonski ugostitelji za početak rada, kako je najavljeno, morati da sačekaju početak jula. Za one kojima je i dalje neugodno da borave u punim restoranima,
Šveđani su pripremili ekstremno rešenje. U gradu Vermlandu otvoren je restoran sa samo jednim stolom i nalazi se na sred livade. Ideju za to vlasnica restorana Lindi Karlson dobila je usred pandemije kada su joj u goste došli roditelji zanemarivši preporuke o distanciranju. Ona je odbila da ih primi u kuću iz straha da ih ne zarazi, i umesto toga im je postavila sto u dvorištu i služila im hranu dodajući tanjire i čaše sa prozora kuće.
A u regionu, slavna šefica
Ana Roš opčinila je svet svojom prvom knjigom,
Sun and Rain. Reč je o
luksuznom izdanju koje je istovremeno i monografija i knjiga recepata.
Ana je vlasnica čuvenog restorana
Hiša Franko u Ljubljani koji je ponovo počeo sa radom pre samo tri dana. O restoranu, tituli najboljeg ženskog kuvara na svetu i ugostiteljskom biznisu posle krize čitaćete u ekskluzivnom intervju koji je slovenačka šefica dala za letnji broj magazina Vino & Fino.
Do sledećeg vikenda,
Živeli!