Početna»Novosti»Gastro pregled: Odličan provod, nejestiva hrana
10.12.2022.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Odličan provod, nejestiva hrana

Često se dešava da ono što ste pojeli usred izlaska kvalitetom potpuno odudara od dnevne ponude restorana. I nije samo kvalitet upitan, već i cene

novost gastro pregled odličan provod nejestiva hrana vinski magazin vino fino
Beograd je stvarno super grad za noćni provod – i bio i ostao i to je činjenica. Dobrih klubova itekako ima, pravih barova sve je više, a splavovi su i dalje aktuelni, kao jedan od zaštitnih znakova noćnog života prestonice, pa i bez obzira što im sada nije sezona. Kultni beogradski splav 20/44 godinama dokazuje da u „jačini provoda“ i nema neke preterane razlike između letnje i zimske sezone, i u tome nije jedini. Provod na vodi oduvek je bio „za kraj“, a splavovi su na koja se ide tek posle jedan, kada se restorani i barovi u gradu zatvore.

Sve je više restorana u Beogradu koji nude i noćni provod, odnosno lokala koji se uveče praktično pretvaraju u klubove. Neretko se vikendom iznosi i ceo inventar iz restorana da bi se uneli visoki stolovi, namestila bina ili napravilo više prostora za podijum za igru, što je okej. Ali, osim enterijerskih promena, menja se i restoranska ponuda hrane i pića, pa se tako često dešava da ono što ste u sred izlaska pojeli kvalitetom potpuno odudara od dnevne ponude restorana. I nije samo kvalitet upitan, već i cene. Uglavnom, na takvim mestima, cene hrane i pića u dnevnoj i u večernjoj varijanti se potpuno razlikuju, što, manje-više i ne bi bilo toliko strašno da na tanjir ispred gosta stigne makar jestiva hrana.

Zanimljivo je da vreme između poručivanja i dobijanja hrane traje tačno toliko koliko je potrebno konobaru da se probije kroz gužvu do šanka, uzme tanjire i donese ih ispred gosta – 5 do 10 minuta maksimum. Ako naručite burgere još ćete i dobro proći, ali ako, kao ja, pre nekoliko nedelja završite u noćnom provodu u restoranu azijske i fusion kuhinje, kako se sam deklariše, suši je jedino što možete da očekujete. Dobro, okej, i prolećne rolnice, ali hladne - skroz, k'o led.
I onda vam stigne račun…

I jednostavno morate da se zapitate - zašto bi iko naručivao u sred izlaska biftek ili suši i plaćao nenormalnu cenu, kada može k 'o čovek da ode na vruć sarajevski burek ili kod Mare na pljeskavicu.

Do sledećeg vikenda,

Vidimo se!