U nedelji za nama, ponovo je otvoren Mirazur,
najbolji restoran na svetu i to je jedna velika vest za ugostiteljstvo, i možda najbolji znak da se ugostiteljski život u čitavom svetu polako vraća u normalu.
U glavnom gradu, ugostiteljski objekti su popunjeni do poslednjeg mesta, a u baštama je gotovo nemoguće naći slobodan sto. Zanimljivo, ali u poslednjih nekoliko nedelja izgleda kao da se broj lokala u Beogradu udvostručio, dosta restorana se otvorilo, a posebno aktuelna ugostiteljska destinacija ovih dana bila je na promenadi Beograda na vodi.
U nedelji za nama, najavljeno je i jedno super gastronomsko dešavanje u gradu - prvi Beogradski burger festival. Desetodnevni festival u slavu burgera zakazan je za 25. jun na Kalemegdanu, a idejni tvorac je
Miloš Vukšić iz nekadašnjeg Our Bara, poznati beogradski ugostitelj.
U okolini Beograda, Kosmaj je i ovog leta IN gastronomska destinacija. Tu je
Pivara Kabinet kao uvek dobar i proveren izbor, bilo da ste za piknik na travi, sa pogledom koji puca do Šumadije, ili za uživanje u restoranu sa dosta ozbiljnijom ponudom hrane od one za konzumaciju na livadi. Osim pivare, na Kosmaju je popularna i vinarija
Eden, od ove sezone sa
Vanjom Puškarom na čelu, definitivno gastronomsko enološka destinacija koju vredi iskusiti.
Baš kao i Pirot i originalne pice u piceriji Mamma Rossa, našem ovonedeljnom
restoranu nedelje!
Do sledećeg vikenda,
Vidimo se.