Nedelja za nama bila je možda najtoplija koju pamtim u Beogradu, pa logično, i nedelja u znaku sladoleda i to totalno neočekivanih ukusa kao na primer, sladoleda od smokija, novog kontroverznog ukusa koji je nastao kao rezultat saradnje dva poznata brenda,
Moritz Eis i Štark. Smoki sladoled nije jedini, ali se o njemu najviše priča, a tu su i sladoled sa ukusom bananice, Menaž čokolade i čuvenih Najlepših želja.
Prošla nedelja je i za čuvenog francuskog šefa
Alena Dikasa bila u znaku sladoleda. Pre nekoliko dana otvorio je svoju prvu sladoledžinicu, naravno u Parizu, i tako ostvario svoj san iz detinjstva. Dikas uskoro otvara još jedan lokal u Parizu, restoran
Sapid, u kom će, kako je nedavno objašnjavao za francuske medije, cene biti razumne, a obroci bazirani na povrću.
Tokom minule nedelje je i
Gordon Remzi najavio da planira da otvori potpuno drugačiji i nesvakidašnji restoran u Bostonu, sa sedam različitih celina, sa posebnim odeljkom za sirovu hranu.
Pričalo se i o novoj piceriji na Vračaru,
Pietra, trendi mestu koje nudi pice za koje znalci kažu da mogu da pariraju čak i onima iz
Majstora i Margarite. Budući da do sada bolje pice u Beogradu od Margaritinih nisam probala,
Pietra će biti moja sigurna gastro destinacija za isprobavanje ovog leta. Baš kao i novi, fine dining restoran na Jadranu, u Ulcinju. Zove se
The Knife, i po onome što se može zaključiti iz menija,
zaista obećava. Otvoren je samo u vreme večere, jedan je od retkih na crnogorskom primorju koji u ponudi ima
wagyu govedinu i već je izmamio osmehe mnogim jadranskim gurmanima. I za kraj, podsetnik da posetite i prvi beogradski festival burgera na Kališu. Za to vremena imate
još danas i sutra, a moja preporuka je da posetite kućiću u kojoj se peku burgeri iz novosadskog
Toster bara.
Delicious!Do sledećeg vikenda,
Vidimo se.