Početna»Novosti»Gastro pregled: Gde na prvomajski ručak?
30.04.2022.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Gde na prvomajski ručak?

Praznik rada može da se slavi i potpunim neradom, koji podrazumeva i odlazak u restoran na prvomajski ručak, poželjno negde u prirodi

novost gastro pregled gde na prvomajski ručak vinski magazin vino fino
Šta mislite, hoće li biti kiše ovog prvog maja ili će nas ove godine zaobići? Čini mi se da dugo nije, a i vredi li uopšte planirati uranak i noćenje u prirodi kada, po pravilu, baš tih dana lije ko iz kabla? Ali, nije priroda jedina opcija. Praznik rada može da se slavi i totalnim neradom, koji podrazumeva i odlazak u restoran na prvomajski ručak. U tom slučaju, izbor najčešće pada na restorane koji se nalaze u prirodi, uglavnom na obodima grada. Jedan od njih je Topčiderac i njegova zelenilom okupana bašta koja je verovatno i najveća restoranska bašta u Beogradu. Ovaj restoran je uvek posebno popularan u vreme praznika kao i vikendom kada je vreme za branč. Ponuda je dosta dobra i raznovrsna, a odnos cene i kvaliteta na pravom mestu. Super je i za klince jer ima baš dobro i prostrano dečije igralište u sklopu same bašte.

Eko Park na Avali takođe može da bude dobra zamena za pravi uranak. Priroda, veliko imanje, razni sadržaji za decu, životinje i dosta ozbiljan restoran nagoveštavaju fino proveden praznični dan, a za celodnevnu imitaciju prvomajskog praznovanja, dobra je i Kabinet pivara na Kosmaju: velika livada za leškarenje i ispijanje uvek dobrog Kabinetovog zanatskog piva i uživanje u ukusnim zalogajima. Super je i što u slučaju kiše imate opciju da se popnete u odličan restoran na čijem je čelu takođe odlični, šef Dejan Maksimović, zvani Maks. Samo ne zaboravite da se prethodno najavite, jer je rezervacija neophodna za boravak u restoranu.

Ako ste se na kraju odlučili da ipak provedete dan „za roštiljem“ negde u prirodi, možda će vam biti od koristi informacija da su momci iz Bitni Špirsa kreirali sjajan takozvani prvomajski kit za prvu pomoć sačinjen od šest sirovih burgera, čedar sira, Bitni sosa i zemički. Sjajna ideja, zar ne?

Srećan Prvi maj!

Do sledećeg vikenda,

Čuvajte se.