19.12.2020.
Gastro pregled: Dostava radi punom parom
Dostava cveta, ponekad toliko da ugostitelji ne mogu da stignu da naprave i isporuče hranu, pa restoran zatvore za dostavu nadajući se da im gosti to neće uzeti za zlo
Za deset dana će Nova godina, a ovo je verovatno jedini decembar u kome je izostalo ono čuveno pitanje svih pitanja - Gde ćeš za Novu godinu. Iako će kafići i restorani, kako se priča, za par dana ponovo moći da rade do 21 sati, odnosno do 23 sata ukoliko imaju baštu, o tome da li će biti dočeka u kafićima i restoranima i dalje se ništa zvanično ne zna.
Ugostitelji sa nestrpljenjem čekaju odluku o novom radnom vremenu lokala, a do tada, dostava hrane radi punom parom. Izvesno je i da će u najluđoj noći dostavljači hrane i pića imati pune ruke posla, pa samim tim i ugostitelji, što im, naposletku, nekako i dođe kao dobar završetak godine. Kažu i da od kada im je zabranjeno da rade vikendom, servis za poručivanje hrane neprestano prima narudžbine. Dostava cveta, ponekad toliko da ugostitelji ne mogu da stignu da naprave i isporuče hranu, pa restoran zatvore za dostavu nadajući se da im gosti to neće uzeti za zlo.
- Prethodna tri dana u restoranu su bila toliko intenzivna da fizički nismo uspeli da odgovorimo na sve porudžbine. To je razlog iz kog smo u više navrata bili nedostupni na platformama za online naručivanje hrane. Kvalitet naše hrane uvek ima prednost nad kvantitetom, stoga se izvinjavamo svima koji nisu uspeli da poruče hranu od nas u proteklih par dana - pisalo je na fejsbuk stranici najbolje srpske picerije Majstor i Margarita.
U nedelji za nama, dešavalo se i da se telefoni za dostavu burgera u Bitni Špirsu, trenutno najpopularnijem fast fudu u Beogradu, toliko usijaju da vlasnici moraju da obustave dostavu burgera na sat ili dva. I takvih primera, u poslednje vreme je dosta. Srećom. Iako ugostiteljski objekti od dostave ne mogu da žive ma koliko ona dobro funkcionisala, ipak je odlično to što se dešava. Ljudi i dalje žele restoransku hranu, pa makar i u sopstvenoj kući, a super je i to što gosti uglavnom uz hranu naručuju i flašu vina ili žestine iz lokala, što se ranije retko dešavalo.
Do sledećeg vikenda,
Vidimo se.