Početna»Novosti»Gastro pregled: Dostava radi punom parom
19.12.2020.

Gastro pregled: Dostava radi punom parom

Dostava cveta, ponekad toliko da ugostitelji ne mogu da stignu da naprave i isporuče hranu, pa restoran zatvore za dostavu nadajući se da im gosti to neće uzeti za zlo

novost gastro pregled dostava radi punom parom vinski magazin vino fino
Za deset dana će Nova godina, a ovo je verovatno jedini decembar u kome je izostalo ono čuveno pitanje svih pitanja - Gde ćeš za Novu godinu. Iako će kafići i restorani, kako se priča, za par dana ponovo moći da rade do 21 sati, odnosno do 23 sata ukoliko imaju baštu, o tome da li će biti dočeka u kafićima i restoranima i dalje se ništa zvanično ne zna.

Ugostitelji sa nestrpljenjem čekaju odluku o novom radnom vremenu lokala, a do tada, dostava hrane radi punom parom. Izvesno je i da će u najluđoj noći dostavljači hrane i pića imati pune ruke posla, pa samim tim i ugostitelji, što im, naposletku, nekako i dođe kao dobar završetak godine. Kažu i da od kada im je zabranjeno da rade vikendom, servis za poručivanje hrane neprestano prima narudžbine. Dostava cveta, ponekad toliko da ugostitelji ne mogu da stignu da naprave i isporuče hranu, pa restoran zatvore za dostavu nadajući se da im gosti to neće uzeti za zlo.

- Prethodna tri dana u restoranu su bila toliko intenzivna da fizički nismo uspeli da odgovorimo na sve porudžbine. To je razlog iz kog smo u više navrata bili nedostupni na platformama za online naručivanje hrane. Kvalitet naše hrane uvek ima prednost nad kvantitetom, stoga se izvinjavamo svima koji nisu uspeli da poruče hranu od nas u proteklih par dana - pisalo je na fejsbuk stranici najbolje srpske picerije Majstor i Margarita.

U nedelji za nama, dešavalo se i da se telefoni za dostavu burgera u Bitni Špirsu, trenutno najpopularnijem fast fudu u Beogradu, toliko usijaju da vlasnici moraju da obustave dostavu burgera na sat ili dva. I takvih primera, u poslednje vreme je dosta. Srećom. Iako ugostiteljski objekti od dostave ne mogu da žive ma koliko ona dobro funkcionisala, ipak je odlično to što se dešava. Ljudi i dalje žele restoransku hranu, pa makar i u sopstvenoj kući, a super je i to što gosti uglavnom uz hranu naručuju i flašu vina ili žestine iz lokala, što se ranije retko dešavalo.

Do sledećeg vikenda,

Vidimo se.