Početna»Novosti»Gastro pregled: Budite „pet friendly“ do kraja!
08.04.2023.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Budite „pet friendly“ do kraja!

U više od polovine restorana u Beogradu u kojima je boravak kućnih ljubimaca dozvoljen, može vam se desiti da vas ipak vrate s vrata

novost gastro pregled budite pet friendly do kraja vinski magazin vino fino
Retko koji vlasnik kućnog ljubimca će ostati ravnodušan na nepisano „pravilo“ koje se sve češće sprovodi u beogradskim restoranima - na vratima piše pet frendly, ali kada se pojavite sa velikim psom ili ljubimcem srednje veličine, on ipak nije dobrodošao. U više od polovine restorana u Beogradu u kojima je boravak kućnih ljubimaca dozvoljen, može vam se desiti da vas ipak vrate s vrata, što je potpuno bezveze. Da li ćete ući ili ne zavisi od mnogo faktora, a najpre od veličine vašeg psa i njegove rase, odnosno od toga da li spada u kategoriju opasnih pasa ili ne, ali i od trenutnog raspoloženja osoblja kao i same procene zaposlenih da li je u datom trenutku prikladno da u restoranu boravi pas ili ne, šta god to značilo, i na šta god se to odnosilo.

Slična situacija može vam se desiti i ako pre odlaska u restoran pozovete telefonom da se raspitate da li je objekat pet friendly ili nije. Uglavnom dva odgovora možete očekivati - koliki je pas i gde želite da sedite. Zanimljivo, ali dosta pet friendly restorana ima još jedno sopstveno pravilo: ako dolazite sa psom, ne možete baš birati za kojim stolom ćete ručati, već ćete dobiti onaj gde najmanje smetate drugim gostima, a to je uglavnom najlošiji sto što je potpuno apsurdno jer se valjda podrazumeva da ćete kućnog ljubimca sve vreme u restoranu držati na povocu, što je i jedino ispravno (nevaspitanje vlasnika pasa i nedolično ponašanje istih u restoranu nije tema ovog teksta).

Dakle, ugostitelji, ako ste doneli odluku da u vašem restoranu dozvolite boravak kućnih ljubimaca, onda budite dosledni i držite se svoje odluke, pa makar vam na vrata pokucali gosti sa dobermanima i dogama. U suprotnom, gubite goste sa kućnim ljubimcima kojih je, od korone, sve više u glavnom gradu, ili se jednostavno deklarišite kao restoran u kome nisu dozvoljeni kućni ljubimci, što je potpuno i sasvim u redu.

Do sledećeg vikenda,

Vidimo se.