Početna»Novosti»Gastro pregled: Beograd ponovo živi!
19.03.2022.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Beograd ponovo živi!

Promocije novih pića, klabing, škole kuvanja, novi meniji i nove knjige...Sve ovo, i još mnogo toga, obeležava početak proleća u Beogradu i celoj Srbiji

novost gastro pregled beograd ponovo živi vinski magazin vino fino
Ako je suditi po broju gostiju u lokalima, ugostiteljski život u glavnom gradu vratio se u normalu. Ni maske nisu više obavezne, a ni noćni izlazak nije samo pusta maštarija. Prošle nedelje u Beogradu bilo je baš dosta dešavanja, što je i potvrda onoga što svi već odavno znamo, a to je da smo itekako željni dobrog provoda bez ograničenja. U četvrtak je u Leili na Dorćolu jedna nova, mlada destilerija iz Beograda, Con Te Distillery, promovisala svoj novi i jedini proizvod, srpski brendi od jabuke, Con Te Apple Spirit i napravila baš finu žurku. Istog dana, samo malo niže, na donjem Dorćolu, u popularnim Silosima, Momčilo Antonijević, školovani novinar koji je i narodni travar, promovisao je svoj prvi Divlji kuvar u koji je pretočio skoro tri decenije ljubavi i znanja prema lekovitim biljkama i kulinarstvu.

U nedelji za nama, simpatična ugostiteljka Duška Olson, vlasnica senjačkog restorana Bizu, otpočela je novi biznis, odnosno pokrenula Bizu - specijalizovani kurs iz oblasti japanske kuhinje, i to uz praksu i obuku za pravljenje sušija u restoranu. Na drugoj strani grada, na zemunskoj pijaci, Koordinata Street izbacio je novi, sedmi, i, što bi vlasnici Sara i Stefan rekli, beskompromisni prolećni jelovnik koji baš obećava! A mi smo Orahu, jednom potpuno novom, a potpuno odličnom restoranu sa Kopaonika dodelili titulu restorana nedelje. Videćete i zašto čim probate jela simpatičnih šefova i ugostitelja, brata i sestre Daniela i Teodore Varađanin.

Do sledećeg vikenda,

Vidimo se.