Ako je suditi po broju gostiju u lokalima, ugostiteljski život u glavnom gradu vratio se u normalu. Ni maske nisu više obavezne, a ni noćni izlazak nije samo pusta maštarija. Prošle nedelje u Beogradu bilo je baš dosta dešavanja, što je i potvrda onoga što svi već odavno znamo, a to je da smo itekako željni dobrog provoda bez ograničenja. U četvrtak je u
Leili na Dorćolu jedna nova, mlada destilerija iz Beograda,
Con Te Distillery, promovisala svoj novi i jedini proizvod, srpski brendi od jabuke
, Con Te Apple Spirit i napravila
baš finu žurku. Istog dana, samo malo niže, na donjem Dorćolu, u popularnim
Silosima,
Momčilo Antonijević, školovani novinar koji je i narodni travar, promovisao je svoj prvi
Divlji kuvar u koji je pretočio skoro tri decenije ljubavi i znanja prema lekovitim biljkama i kulinarstvu.
U nedelji za nama, simpatična ugostiteljka
Duška Olson, vlasnica senjačkog restorana
Bizu, otpočela je novi biznis, odnosno pokrenula
Bizu - specijalizovani kurs iz oblasti japanske kuhinje, i to uz praksu i obuku za pravljenje sušija u restoranu. Na drugoj strani grada, na zemunskoj pijaci,
Koordinata Street izbacio je novi, sedmi, i, što bi vlasnici
Sara i Stefan rekli,
beskompromisni prolećni jelovnik koji baš obećava! A mi smo
Orahu, jednom potpuno novom, a potpuno odličnom restoranu sa Kopaonika dodelili titulu
restorana nedelje. Videćete i zašto čim probate jela simpatičnih šefova i ugostitelja, brata i sestre
Daniela i Teodore Varađanin.
Do sledećeg vikenda,
Vidimo se.