Početna»Novosti»Gastro pregled: Ako je verovati meteorolozima…
03.06.2023.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Ako je verovati meteorolozima…

Uz dodatni posao koji stvara njihovim zaposlenima, kiša ugostiteljima donosi i dosta manju zaradu na početku sezone

novost gastro pregled ako je verovati meteorolozima vinski magazin vino fino
Hoće li kiša, ili neće? Unesi stolove, iznesi.

Tako je nekako, ukratko, izgledala prošla nedelja na gastro sceni prestonici, a ako je verovati prognozi, dok leto zvanično ne počne, kiša neće ni prestati (iznenada) da pada.

A ugostitelji - oni ne podnose kišu. Uz dodatni posao koji stvara njihovim zaposlenima, koji se i bune i negoduju zbog tog unošenja i iznošenja bašti i brisanja stolova i stolica, kiša im donosi još i manju zaradu na početku sezone. Manjak gostiju najviše je primetan u lokalima na Adi Ciganliji, koji bi, da nije kiše, već uveliko bili popunjeni, i „blejačima“ i ranim kupačima, zatim u restoranima smeštenim na reci, noćnim klubovima na otvorenom i splavovima, ali i u Beton hali čiji je promet, doduše, oduvek i bukvalno zavisio od toga kakvo je vreme.

A vreme je takvo da su i dve divlje svinje prošle nedelje dogurale do Beton hale i „prodefilovale“ šetalištem. Sve se dobro završilo i, kažu ugostitelji, na večeru nisu svraćale.

Za vikend, vremenska prognoza dosta je optimističnija. Kažu danas i sutra uglavnom sunčano, pa ako je verovati prognozi, pravac na Beogradski Burger Festival na Kalemegdanu, pa posle taman možete da se spustite na žurku do Barutane ili, pak prošetate do Beton hale na piće, i da vidite „koga ima“.

Do sledeće subote,

Vidimo se.