Početna»Novosti»Fruška gora, pijace i noćni život metropole
12.04.2023.

Fruška gora, pijace i noćni život metropole

Novi broj magazina Outstanding Serbia by Vino & Fino nastavlja da otkriva blaga naše zemlje, od velikih destinacija do tačaka na kojima buja urbana kultura

novost fruška gora pijace i noćni život metropole vinski magazin vino fino
Upravo je izašao četvrti broj magazina OS (Outstanding Serbia) by Vino & Fino, dvojezičnog izdanja na srpskom i engleskom jeziku koje je postalo nezaobilazni vodič kroz gastronomiju, turizam, vina, kulturnu baštinu i prirodne lepote Srbije, namenjen domaćim i stranim gostima. I ovaj broj predstavlja skrivena i manje skrivena blaga naše zemlje, od vina i hrane, preko velikih turističkih destinacija, do kutaka u kojima buja urbana kultura.

Fruška gora, planinska lepotica Vojvodine i njeno veliko prirodno, istorijsko, kulturno i vinsko blago, prikazana je u opširnom vodiču. Tu je i šetnja kroz beogradske pijace, koje upravo prolaze kroz ubrzanu evoluciju i pretvaraju se u mesta na kojima cveta savremena, nepretenciozna gastronomska kultura. Šardone, najpopularnija bela sorta grožđa na svetu, i u našoj zemlji ima čvrsto uporište, a OS donosi priču o sorti i izbor vrhunskih srpskih vina od šardonea.

Posebna poslastica četvrtog broja je i izvanredna kolumna dirigenta Džona Akselroda, koji je Beograd nazvao svojim domom daleko od kuće. Rubrika Check-in ponovo predstavlja izvanredne ugostiteljske tačke u Srbiji. U ovom broju mapirana je i čuvena Cetinjska ulica u Beogradu, koja je epicentar njenog avangardnog noćnog života.

OS by Vino & Fino nalazi se na svakom sedištu u avionima Air Serbia, na redovnim i čarter letovima, kao i u business lounge-u na Aerodromu Nikola Tesla. Takođe, magazin se besplatno distribuira i u restoranima, barovima i kafeima širom Srbije.