Pre tačno četiri decenije, na praktično nemogućoj lokaciji, između šina i autoputa, otvoren je
Franš, danas nadaleko čuveni restoran i jedan od ugostiteljskih simbola Beograda. Franš je jedan od retkih restorana u našoj zemlji koji je uspeo čak četrdeset godina uspešno da posluje, konstantno se krećući uzlaznom putanjom i stvarajući ambijent kome se gosti iznova vraćaju. A o samom ambijentu i neverovatnom zelenom vrtu, jednoj od najlepših ugostiteljskih bašti u Beogradu, suvišno je išta reći. Jednostavno, to mora da se doživi, od samog ulaska u restoran i pažnje koju ćete dobiti tokom boravka u njemu, a koja podrazumeva čak i naočare za vid ako ste zaboravili da ih ponesete, do samog izlaza iz restorana.
U Franšu je i usluga besprekorna i neprevaziđena, hrana uvek dobra i vešto pripremljena, konobari su nenametljivi i posvećeni svakom gostu, a vinska karta i dalje jedna od najopširnijih u Srbiji. Iza Franša i svega onoga što ovaj veteran domaćeg ugostiteljstva danas predstavlja, od početka stoji
Nikola Dimitrijević, pravi pravcati ugostitelj, domaćin, onaj po kome se kafana poznaje.
Sve ovo prepoznala je i redakcija magazina
Vino & Fino, koja je krajem prošle godine dodelila Franšu titulu
restorana decenije.
Nikola, svaka čast i srećno prvih 40 godina!