27.01.2020.
Fine dining favoriti
Naš pregled restorana koji nude prestiž u usluzi, ambijentu i gastronomskom izrazu
Foto: Legat 1903
Scena ozbiljnih fine dining restorana u Beogradu i Srbiji kao da je u prošloj godini malo stagnirala nakon kratke epohe procvata. Ipak, ranije otvoreni favoriti i dalje nude autorsku kuhinju sa potpisom izvrsnih šefova, visok nivo usluge i kvalitetnu postavku, pa i u ovoj godini ljubitelji obedovanja na visokom nivou i dalje imaju gde da odu ako traže prestiž u usluzi, ambijentu i gastronomskom izrazu.
Jedno od mesta o kom se definitvno pričalo bio je Legat 1903 koji nudi savremenu, kreativnu kuhinju u ambijentu koji ostavlja bez daha. Impresivan jelovnik naslonjen na visoku evropsku kuhinju prati ista takva vinska karta, sa nekim od najboljih svetskih vina na njoj.
I ove godine, nezaobilazan je bio restoan Enso sa svojim sezonskim jelovnicima koji pomeraju granice na svaki način: i prezentacijom, i autorskim potpisom i eksplozijom ukusa.
Među najboljima, ako ne i najbolji, i ove godine bio je Langouste, na čelu sa izvanrednim šefom Gijomom Iskanderom, nosiocem titule šefa godine u izboru našeg magazina za 2018. Gijom ne odustaje od koncepta kuhinje koja se bazira na najboljim sezonskim namirnicama i kako tradicionalnim, tako i savremenim tehnikama visoke kuhinje. Ni jednom nas nije izneverio demonstracijom kvaliteta i kreativnosti.
Napokon, restoran Gušti mora, koji ni najmanje nije nov ali ga često zaboravljamo jer se, nekako, podrazumeva da je tu, vredi pomena jer ni za milimetar ne odustaje od visoko postavljenih standarda. Imaju najbolju svežu ribu u gradu i izvanredno visok nivo usluge.
Legat 1903
Jasenička 3
Telefon: 063 19 03 003
Enso
Mitropolita Petra 8
Telefon: 063 594 924
Langouste
Kosančićev venac 29
Telefon: 011 328 3680
Gušti mora
Radnička 27
Telefon: 011 355 12 68