Početna»Novosti»FEBRUAR U ZNAKU JUGA ITALIJE!
10.02.2017.

FEBRUAR U ZNAKU JUGA ITALIJE!

Manifestacija Vina sa juga Italije na Balkanu počinje u Beogradu i Novom Sadu

novost februar u znaku juga italije vinski magazin vino fino
U autentičnom prostoru beogradskog zdanja Palata Italija, konferencijom za štampu zvanično je počela manifestacija Vina sa juga Italije na Balkanu, koja će se na više lokacija u Beogradu odvijati do kraja februara.

Iza projekta stoji beogradska kancelarija agencije za promociju italijanskih preduzeća ICE. Gosti iz celog regiona, kao i šira vinska publika koja će prisustvovati degustacijama i promocijama upoznavaće se sa autentičnim vinima regija Kalabrija, Kampanija, Pulja i Sicilija. Osamnaest specijalizovanih prodavnica, uključujući i važne trgovinske lance kao što su Mercator i Metro Srbija, odazvalo se pozivu agencije ICE da učestvuje u realizaciji poslovnih susreta, degustacija i drugih aktivnosti, kako bi usmerili pažnju svojih klijenata na tradiciju i kvalitet vina iz regija južne Italije.Đuzepe Manca, ambasador Italije u Srbiji, istakao je koliko je za italijanske vinare važno tržište Srbije, budući da iz te zemlje na naše tržište dolazi najviše uvoznih vina.

- Italija je najveći proizvođač vina na svetu, sa jedinstvenim kvalitetom - istakao je Manca, dodajući da je za njega posebno značajno to što se ovim projektom promoviše baš italijanski jug.

Đovani Mafoda, direktor ICE u Srbiji, rekao je da je agencija organizovala saradnju sa više od 70 distributera vina, a da dolazi i 26 proizvođača iz četiri regije s juga.

On je rekao i da se u poslednjih deset godina, i pored dominacije severa Italije, vinski jug ove zemlje probija na tržište zahvaljujući kvalitetu koji je jednak onom sa severa.

Za profesionalce iz vinskog sektora: uvoznike, distributere, specijalizovanu štampu, enologe i somelijere, planirani su izuzetno važni stručni skupovi i degustacije u vinotekama i restoranima u Novom Sadu i Beogradu. Susret brojnih proizvođača vina iz regija Kalabrija, Kampanija, Pulja i Sicilija i lokalnih poslovnih partnera biće održan 21. februara tokom Berze vina, u hotelu Hajat Ridžensi u Beogradu. Za ovaj događaj agencija ICE je napravila odgovarajući odabir partnera i organizovala učešće delegacije od 60 uvoznika i distributera iz susednih zemalja.
PROGRAM MANIFESTACIJE
10-12. februar: Dani vina sa Juga Italije, Mercator Hipermarket, Idea Ušće i Idea Beograđanka
13-28. februar: Dani vina sa Juga Italije u odabranim restoranima i vinotekama
16. februar: vođena degustacija u Metro HoReCa Centru, Vidikovac
20. februar: vođena degustacija za somelijere, Hotel Hyatt Regency
21. februar: salon vina sa Juga Italije, hotel Hyatt Regency