Nesvakidašnje gastronomsko putovanje „od mora do planine“ za sve ljubitelje sofisticiranih ukusa prirediće Filip Matijaž, jedan od najmlađih regionalnih šefova koji su radili u restoranima nagrađenim Mišlenovim zvezdicama, od 9. do 13. januara u restoranima Garden i Bacco zajedno sa iskusnim šefovima hotela Grand. Matijažev inovativan pristup i filozofija „kuvanja izvan okvira“ pronaći će put do vaših nepca na specijalnim večerama u restoranu Garden i ekskluzivnim večerama 12. i 13. januara 2025. u restoranu Bacco.
Meni posebno kreiran za ovu priliku donosi bogatstvo ukusa Jadrana, spajajući autentične elemente istarske i slovenačke kuhinje sa prepoznatljivim karakterom planinskog pejzaža. Gosti će doziveti višečulno kulinarsko putovanje od mora do planine, na kojem je svako jelo zamišljeno kao spoj prirodnih sastojaka i modernih tehnika, gde se naglašava delikatna ravnoteža između tradicije i savremene kulinarske estetike.
Šef Filip MatijažFilip Matijaž diplomirao je Istarsku gastronomiju na Fakultetu za turističke studije Turistica. Ljubav prema kuhinji razvijao je u porodičnom restoranu Tomi, kao i tokom stažiranja u inostranim restoranima sa Mišlenovim zvezdicama. Kao član kulinarske reprezentacije Slovenije osvojio je nekoliko medalja na svetskom kupu u kulinarstvu i Olimpijskim igrama. Na Evropskom takmičenju za mlade kuvare 2017. koju je IGCAT održao u Barseloni, Filip je osvojio treće mesto i postao ambasador Slovenije.
Hotel Grand Kopaonik postavlja visoke standarde luksuznog gostoprimstva i gastronomije decenijama, a ovim događajem dodatno potvrđuje svoj status mesta gde ljubitelji sofisticiranih ukusa dolaze da uživaju u novim perspektivama hrane. Restoran Garden, poznat po svojoj dinamičnoj planinskoj atmosferi i restoran Bacco, sinonim za kulinarsku sofisticiranost i luksuzne ugođaje, pružaju idealan ambijent za susret planinskog šarma i mediteranskog nasleđa koje će nam Filip Matijaž servirati.
Restoran Bacco u hotelu Grand