Početna»Novosti»Drugi Wine Vision najavljen za novembar
09.03.2023.

Drugi Wine Vision najavljen za novembar

Najveći vinski sajam u našem delu sveta, Wine Vision by Open Balkan, biće održan na Beogradskom sajmu od 16. do 19. novembra

novost drugi wine vision najavljen za novembar vinski magazin vino fino
Beogradski sajam će u novembru ponovo biti centar vinskog Balkana! Drugi međunarodni sajam vina Wine Vision by Open Balkan biće održan u Beogradu od 16. do 19. novembra, objavljeno je danas. Na Beogradskom sajmu okupiće se vinarije iz celog sveta, a akcenat događaja ponovo će biti stavljen na promociju vinske scene zemalja - članica inicijative Otvoreni Balkan: Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

Prvi dan događaja, 16. novembar, biće rezervisan za trgovce i profesionalce iz sveta vina, dok su ostala tri otvorena za sve ljubitelje vina. Očekuje se da sajam bude još veći nego prošle godine, što ga svrstava među najveće manifestacije tog tipa u Evropi.

Prošlogodišnje, inauguralno izdanje najvećeg sajma vina u regionu, bilo je održano od 1. do 4. septembra i privuklo je više od 30.000 posetilaca, najviše ljubitelja vina, ali i trgovaca i profesionalaca iz sveta biznisa, vinarstva i ugostiteljstva. Na Beogradskom sajmu tom prilikom su degustirana vina više od 350 vinarija iz regiona, ali i najpoznatijih svetskih vinogorja: od Francuske i Italije, do Amerike i Australije.

Tokom ovogodišnjeg izdanja sajma ponovo će biti održano i međunarodno ocenjivanje vina Open Balkan Wine Trophy, čiji će žiri okupiti najuticajnije svetke vinske kritičare, kao i nosioce titule Master of Wine. Pored vina i žestokih pića, posetioce očekuje i deo sajma posvećen gastronomiji, uz gostovanje kulinarskih zvezda, kao i bogat prateći program masterklasova i radionica.

Povezani unosi