21.03.2017.
Danuška Kumara je novi šef kuhinje u Hajatu
Šef Danuška može da se pohvali izuzetnim veštinama u skoro svim tipovima azijske kuhinje, kao što su kuhinja iz Šri Lanke, Indije, Vijetnama, Singapura, Indonezije i Tajlanda
U hotelu Hyatt Regency Beograd počeo je sa radom Danuška Kumara, ugledni kuvar i novi šef kuhinje restorana Metropolitan Grill.
Prethodnih nekoliko godina, šef Danuška je radio u Aziji, Bliskom Istoku, Evropi i Africi. Ovo je njegov veliki povratak u srpsku prestonicu, gde je već bio deo Hyatt Regency Beograd tima u periodu od 2010. do 2014. godine.
Šef Danuška je poreklom iz Šri Lanke. U toj zemlji je započeo profesionalnu karijeru, nakon čega je otišao da radi u Grand Hyatt Dubai hotel gde je usavršio svoje kulinarske sposobnosti. Takođe se usavršavao u nekim od najprestižnijih hotela u Evropi i stekao iskustvo u modernoj evropskoj, italijanskoj, mediteranskoj i srpskoj kuhinji. Kako kažu u Hajatu, šef Danuška može da se pohvali izuzetnim veštinama u skoro svim tipovima azijske kuhinje, kao što su kuhinja iz Šri Lanke, Indije, Vijetnama, Singapura, Indonezije i Tajlanda.
Danuška Kumar kaže da se u svom poslu susreće se sa raznim izazovima, a jedan od njih je da mora da ustaje veoma rano iako je prethodnu noć do kasno ostao u kuhinji. Međutim, on smatra da se umor lako prevazilazi ukoliko se radi u prijatnoj atmosferi, sa timom koji je posvećen i ima pozitivan pristup.
Šef Danuška među svojim priznanjima ima i bronzanu medalju koju je osvojio za meni od pet jela u Šri Lanci. Takođe je nagrađivan od strane svojih kolega i Hyatt korporacije, tokom rada u Grand Hyatt hotelu u Dubaiju.