Početna»Novosti»Dabiz Munjoz ponovo dolazi u Istru
16.12.2022.

Dabiz Munjoz ponovo dolazi u Istru

Održivost će biti tema drugog izdanja Weekend Food Festivala koji se održava sledećeg aprila u Rovinju, uz učešće, kao i prošle godine, elitnih gostiju iz gastro sveta

novost dabiz munjoz ponovo dolazi u istru vinski magazin vino fino
Drugo izdanje Weekend Food Festivala u narednoj godini, kako je juče najavljeno, trajaće dan duže nego prvi put, a održaće se od 14. do 16. aprila 2023. u Rovinju, u prostoru nekadašnje Tvornice duhana. Glavna tema festivala, najavljuju organizatori, biće održivost, kao jedna od trenutno najvažnijih tema u gastronomskom svetu.

Prošle godine, o gastronomiji i ugostiteljstvu, uživo su pričali Masimo Botura, Ana Roš i Dabiz Munjoz koji će i u 2023. godini ponovo biti gost festivala. Od velikih kuvarskih zvezda, najavljen je i Simon Rogan, šef restorana L’Enclume u Velikoj Britaniji, ovenčanog sa maksimalne tri Mišlenove zvezdice i jednom zelenom - za održivost. On je i začetnik pokreta od farme do stola i aktuelni je predsednik britanskog Bocuse d'Or nadmetanja.

A na festival dolazi i poznati trojac Oriol Kastro, Eduard Ksatruč, Mateu Kazanas iz španskog restorana Distrufar koji se nalazi na trećem mestu najboljih restorana na svetu. Ova trojica šefova, inače, godinama su radili zajedno u kuhunji legendarnog Ferana Adrije, da bi nakon dvanaest godina provedenih u čuvenom restoranu El Bulli odlučili da otvore svoj restoran.

U Rovinj dolazi i ekipa šefova iz Gucci Osterie, poznatog restorana Masima Boture, a osim predavanja i masterklasova, kao i prošle godine, najbolji svetski i domaći šefovi će kuvati zajedno na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala.