U Sremskoj Mitrovici, na gradskoj plaži, smestio se restoran
Brioni, iza koga stoji ekipa iz poznatog
Tegla bara u Beogradu.
Kuhinja je nacionalna, ali su tradicionalna jela predstavljena na moderan način i napravljena najviše od namirnica sa Golije, kao i iz gazdinstava iz drugih krajeva Srbije. Ovde se jede hrskavo praseće pečenje bez kostiju, sporo spremano i na kraju zapečeno kako bi se dobila hrskava korica. Na meniju je i interesantna pohovana paprika punjena butkicom, dimljenim i feta sirom, poslužena u sosu od ajvara, kao i takozvani sremački tartar koji predstavlja fermentisanu kobasicu, slačicu i kiseli krastavac, uz domaći prepečen hleb. Od poslastica, ne propustite da probate sočnu bajaderu sa kremom od pistaća.
U Brionima se najviše pije rakija, što i nije neobično, budući da je u ponudi više od pedeset različitih rakija, od kojih je dvadesetak premijum etiketa. Na karti vina dominiraju etikete iz Srbije, a od oko dve stotine različitih vina, desetak etiketa dostupno je na čašu.
Prostor je svetao i prostran, sa prirodnim materijalima u enterijeru i lepim pogledom na reku. Brioni imaju i posebnu salu odvojenu staklenim zidom od ostatka restorana, kutak za najmlađe i ogromnu baštu od 250 kvadrata.