Početna»Novosti»Berba u Burgundiji – motiv najbolje vinske fotografije
09.06.2024.

Berba u Burgundiji – motiv najbolje vinske fotografije

Francuski fotograf Tijeri Godijer drugi put zaredom pobedio je na globalnom konkursu Errazuriz Wine Photographer of the Year

novost berba u burgundiji motiv najbolje vinske fotografije vinski magazin vino fino
Dramatičan pogled iz ptičje perspektive, zabeležen kamerom Tijerija Godijera, pobedio je na međunarodnom nadmetanju za najbolju vinsku fotografiju godine, Errazuriz Wine Photographer of the Year. Ovo je drugi put zaredom da je Godijer pobedio na uglednom konkursu koji se održava pod okriljem šireg nadmetanja Pink Lady Photographer of the Year.

Pobednički snimak nastao je u selu Volnej u Burgundiji. Godijer je veštom upotrebom dnevnog svetla zabeležio lepotu i dramu berbe, najuzbudljivijeg perioda u godišnjem ciklusu vinograda, a glavni elementi snimka su tradicionalni i savremeni protagonisti berbe – konj, traktor i berači.

Džoana Simon, članica žirija konkursa Errazuriz Wine Photographer of the Year, rekla je da je kvalitet snimaka na ovogodišnjem takmičenju izvanredan i da je pobednička fotografija zabeležila uzbuđenje i radost berbe grožđa.

Godijerova fotografija učestvovala je u ocenjivanju u kategoriji Places (Mesta), a još jedan Francuz, Džonatan Tevene, osvojio je prvo mesto u kategoriji People (Ljudi), sa fotografijom po imenu Les Liens du Vin koja takođe prikazuje burgundijske vinare tokom berbe.U kategoriji Produce (Proizvodi), takođe je pobedio Francuz Genhel Kesler, sa gotovo apstraktnom fotografijom In the Tank During Alcoholic Fermentation, zabeleženom u dolini Rone.