MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
STRANPUTICOM DO PETRUSA
Chateau Petrus je ovih dana u Srbiji dospeo u u žižu na društvenim mrežama, nažalost, ne zbog samog vina, njegovog statusa ili kvaliteta, već zbog dnevno-političkog konteksta
Mišlenov šef savetuje ugostitelje sa Balkana
Eros Piko tvrdi da svojim savetima može da pomogne restoraterima da uštede i smanje količinu otpada od hrane, ali i da im poveća zaradu u restoranu
Da li staklenoj vinskoj boci polako dolazi kraj?
Klasična, staklena boca zasigurno će još dugo ostati sa nama, ali se na tržištu pojavljuje sve veći broj alternativa – a neke od njih već su na putu da naprave svoju trajnu komercijalnu nišu
Prvi eksperimentalni 'covid free' restoran
U kuhinji restorana, koriste se samo jednokratne krpe, radne stanice su opremljene beskontaktnim slavinama i dozatorima za sapun, dok se kante otvaraju samo nogom, pritiskom na pedalu
Šest medalja za Tikveš na ocenjivanju u Kini
Zlato je odeljeno vinima Vranec Special Selection iz 2018. godine, Cabernet Sauvignon Special Selection 2019, kao i Domaine Lepovo Grand Cuvee 2016. godine
Snimak koji je postao simbol ugostiteljskih nedaća
Fotografiju je uslikala vlasnicina majka, a za nekoliko dana snimak je postao viralan
Džensis Robinson: Vina Istočne Evrope su u usponu
U tekstu koji je Džensis Robinson objavila kao uvod u degustaciju, ona je navela da je za nju Istočna Evropa izuzetno uzbudljiv prostor i da nije oklevala pri izboru teme
Najbolji sovinjon blan dolazi iz Južne Afrike
Za najbolje vino na ovogodišnjem takmičenju proglašena je etiketa Tokara Reserve Collection Elgin 2020, izvanredni sovinjon blan iz Južne Afrike
Kopola: Moje vino vas nikad neće izneveriti
Najčuveniji kalifornijski vinar i sineasta kaže da mu je ambicija da pravi pouzdana, pristupačna vina koja se mogu piti u svakoj prilici, kao i da je još u mladosti voleo vina koja su baš takva
Gastro pregled: Gde da jede vegetarijanac u Beogradu?
U Beogradu, vegetarijanci bi još i mogli da se provuku uz neki dobar burger, picu ili pastu, dok se za vegane izbor svodi na ponudu svega nekoliko lokala
USPAVANI DIV
Na ovoj vinorodnoj zemlji gaje se začinak, prokupac i crna tamjanika, a tu raste i drevna, gotovo zaboravljena sorta bagrina
Otvorene su prijave za jubilarno ocenjivanje BIWC!
BIWC je otvoren za vinare sa celog Balkanskog poluostrva, Centralne i Istočne Evrope, region Crnog Mora, kao i za proizvođače vina iz bilo kog drugog vinskog regiona
Ostavljate li bakšiš u restoranu?
Domaći ugostitelji, naročito oni stariji, dobro pamte srećna vremena kada su od bakšiša mogli lepo da žive u Srbiji
U prodaji su vina sa potpisom Gordona Remzija
Remzijeva linija sastoji se od osam etiketa: sovinjon blana, rozea, šardonea u dva izdanja - osnovnom i rezerva, pino noara, kao i tri vina od kaberne sovinjona
Anketa: Domaći ugostitelji o novom zatvaranju
Šta misle o novom zatvaranju lokala u Srbiji rekli su nam vlasnici lokala i zaposleni u ugostiteljskom sektoru
«
‹
95
96
97
98
99
100
101
102
103
›
»