MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
POZNI MRAZ PONOVO UGROŽAVA VINOGRADE
U Francuskoj je situacija dramatičnija, pa se kao i predhodnih par godina, po društvenim mrežama šire snimci vinogradara iz Burgundije koji su se cele noći vatrama između čokota i špalira borili protiv mraza
Da li želite da radite u restoranu Ane Roš?
Traže se novi, talentovani i znatiželjni profesionalni kuvari koji su spremni da se potpuno prepuste poslu u Kobaridu, malom mestu na granici Slovenije sa Italijom
Kako se pravi prava karbonara?
Iako to izgleda pomalo neverovatno, karbonara kakvu danas poznajemo uopšte nije staro jelo. Naziv karbonara, bar kako kažu proverivi istorijski izvori, prvi put se pojavio u filmu Cameriera bella presenza iz 1951. godine
Rezerva protiv Rezerve
Jedva sam dočekao da uradim komparativnu recenziju ova dva vina i proverim da li je opravdan hajp oko te čuvene 2011. Na kraju, dobio samo više nego što sam očekivao, uz neverovatan odnos cene i kvaliteta u oba slučaja
Deset najlepših bašti u Beogradu
Povodom ponovnog otvaranja ugostiteljskih objekata u Srbiji, samo za vas, izdvojili smo bešte u Beogradu u kojima je uživanje ovog proleća zagarantovano, a uz strogo poštovanje propisanih mera zaštite
Gastro pregled: Ugostitelji ne odustaju od protesta
Bez obzira na radosnu vest o ponovnom otvaranju lokala, na društvenim mrežama ne prestaje da kruži javni poziv na veliki protest ugostitelja, koji će, kako mi se čini, biti najozbiljniji do sada
Svetlosni 'potpis' protiv falsifikovanja vina
Rutinska identifikacija vina pomoću neinvazivne analize i baze podataka "ojačane" veštačkom inteligencijom je svojevrsni "sveti Gral" vinskog biznisa poslednjih godina
Rene Redžepi lično kuva za heroje pandemije
Priliku da večeraju u restoranu dobiće sto heroja van granice Danske, koji će biti ugošćeni čim se granice otvore i steknu uslovi za bezbedno putovanje
Što je vino skuplje, više nam se dopada?
U studiji objavljenoj u stručnom magazinu Food Quality and Preference grupa naučnika sa univerziteta u Bazelu u Švajcarskoj objavila je nalaze eksperimenta u kome je učesnicima saopštena modifikovana cena vina
Kuća Bikicki pustila u prodaju unikatne čaše
Skyline je unikatna linija vinskih čaša firme VD Glass iz Italije, dizajnirana u saradnji sa somelijerom Simoneom Logerikom, najboljim somelijerom Italije
Boja vina snažno utiče na njegov ukus
- Kada sam zamolila studente da naprave gradaciju intenziteta ovih osobina, on je bio najjači u rastvoru koji je sadržavao antocijane iz pokožica - rekla je Paisoni
Šef Hose Andres kuvao u društvu plišanih igračaka
Poznati šef pojavio se u novom serijalu za decu koji se emituje na Netfliksu. Reč je o projektu bivše prve dame SAD-a Mišel Obame, Waffles + Mochi,
Gastro pregled: Tužno proleće za restorane
Šalterska prodaja u lokalima je dozvoljena, mada nedovoljna za preživljavanje, većina kafića i fast fudova su svoje poslovanje prilagodili tako da gosti mogu da kupe hranu i piće za poneti i bez ulaženja u lokal
Degustiran Petrus koji je odležavao u svemiru
U novembru 2019. na Međunarodnu svemirsku stanicu, pored dvanaest boca dragocenog vina, poslato je i 320 uzoraka vinove loze
NASLEĐE BOGA DIONISA
Knjaževački rejon odlikuju izvanredna lepota prirode, tragovi antičke kulture, savršena hrana... Sve ovo, uz veliki potencijal za dalji razvoj vinogradarstva, čine ga vinskom regijom koja će tek dati sve od sebe
«
‹
94
95
96
97
98
99
100
101
102
›
»