MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
TEROAR BEZ KOMPROMISA
Paleta Temetovih vina relativno je široka, ali do detalja promišljena i u njoj svako vino ima svoje mesto i razlog zašto se tamo nalaz
The Domaće: Lokalna hrana sa pečatom kvaliteta
Krajem prošle godine, na dve lokacije u Beogradu, na Vračaru i u Zemunu sa radom je počela dosta zanimljiva radnja lokalnih proizvoda, upečatljivog naziva The Domaće
Najbolje vino na svetu dolazi iz kuće Rotšild
Veoma poznato vino legendarne vinarije sačinjeno je od 86 procenata kaberne sovinjona, 12 procenata merloa i malenim dodatkom kaberne frana i peti verdoa
PRODAVNICA VINA SA DAHOM ALMODOVARA
Prodavnica se odlikuje veoma jednostavnim interfejsom, bez velikog broja kategorija, govori Sonja Stojić
Wine Spectator objavio tekst o vinima Hercegovine
Najnoviji Benkroftov tekst u magazinu Wine Spectator predstavlja mikro-portret posleratne vinske scene u Bosni i Hercegovini, sa akcentom na rad hercegovačkog vinara Josipa Brkića
SVE ŠTO RADIMO MORA DA BUDE ODLIČNO
U razgovoru za Vino & , generalni direktor Radoš Vukićević ističe da praviti vino znači živeti ono što radiš
Francuski vegani slave prvu Mišlenovu zvezdicu
Jedan od najzanimljivijih momenata ovogodišnje dodele, možda i najzanimljiviji, jeste prva Mišlenova zvezdica za veganski restoran u Francuskoj
Vinarija Zvonko Bogdan: Klub 90+
Kruna rada vinarije Zvonko Bogdan su otmena, ozbiljna vina koja su prvo stekla lokalnu slavu, a potom se probila i do stolova međunarodnih sudija koji im iz godine u godinu daju veoma visoke ocene, po pravilu više od famoznih 90 poena
Otvorene su prijave za Dekanterovo takmičenje!
Osamnaesto po redu takmičenje DWWA donosi i neke inovacije, kao što je integrisana onlajn platforma za prijave i informisanje
VRHUNSKI SIR TRAŽI VRHUNSKO VINO
Svi ovi sirevi i ukusom i izgledom predstavljaju osnovu za stvaranje prelepih plata sira, savršenih za uvod u veče dobre hrane i vina
Toskanski kuvari oživljavaju jela sa renesansnih slika
Video recepti biće objavljivani jednom nedeljno na sajtu i fejsbuk stranici galerije Ufici, a prvi će biti emitovan u nedelju
Dvanaest boca 'svemirskog vina' vraća se na Zemlju
Vino tokom boravka na svemirskoj stanici nije otvarano, a staklene boce bile su upakovane u čelične cilindre
U Skoplju će se u junu birati najbolja vina Balkana!
Kako kažu organizatori, nakon velikog uspeha prošlogodišnjeg takmičenja održanog u Beogradu, BIWC nastavlja rotaciju zemalja domaćina, sa ciljem da pospeši saradnju vinara iz svih balkanskih zemalja
Pet trendova koji će obeležiti ovu vinsku godinu
Neki od trendova koji će obeležiti ovu godinu direktna su posledica aktuelne krize, a neki su, kao uspon roze proseka, samo nastavak širih višegodišnjih moda i tendencija
KARAVAN RASKOŠNIH UKUSA
Dimljeni sirevi Karavan napravljeni su tradicionalnom metodom bez prečica, od pravog mleka kontroslisanog porekla, dimljenjem vrhunskog sira na pravom dimu od bukovog drveta
«
‹
92
93
94
95
96
97
98
99
100
›
»