MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Rakija poskupljuje, a viski i rum pojeftinjuju!
Akciza na viski i druga jaka alkoholna pića, sa izuzetkom domaće rakije, trenutno se plaća 348.17 dinara po litru, a po usvajanju novog zakona iznos akcize biće isti za sva destilovana pića sa više od 40% alkohola
Čuveni šef nudi besplatan obrok vakcinisanima
Pravo na bonus klopu u nekom od Andresovih čuvenih restorana imaju svi koji su vakcinisani posle 8. maja
Pet saveta za upotrebu ostataka vina
Predlažemo vam pet načina da iskoristite vino i ujedno obogatite trpezu!
EU od 2023. dozvoljava prodaju razvodnjenih vina
Savetnik Evropske federacije vina sa geografskim poreklom (EFOW) Danijela Ida Zandona rekla je da će biti omogućeno da se vinom nazivaju i pića sa minimalnim procentom alkohola
Gastro pregled: Vakcina uz gulaš i vola sa ražnja
I dok je kod nas meso uvek i zauvek glavna tema svih razgovora, pa čak i onih o vakcinaciji, u svetu se sve više izbacuje iz upotrebe, a sve je i veći broj deklarisanih vegana na planeti
Milion dolara za Petrus koji je boravio u svemiru
Boca koja se nudi na prodaju jedna je iz paketa od 12 flaša iz iste berbe koje su poletele u svemir 2019. u sklopu misije po imenu WISE
TRAMINAC ANTE MILIĆEVIĆA JE NAJBOLJI U HRVATSKOJ
Izvanredni traminac osvojio je čak 96.66 bodova i tako pobedio u konkurenciji od 87 uzoraka iz Hrvatske i tri iz susedne Mađarske
Čuveni restoran od sada ima samo veganski meni
Još uvek nije poznato koja će jela biti na meniju veganskog Eleven Madison Parka, a ipak, restoran neće biti u potpunosti veganski, jer će služiti mleko i med za kafu i čaj
Bajkoviti vinski šato nikao je u srcu Kine
Hotel je nastao u saradnji hotelskog lanca Hilton i australijske vinarije Hollick koja se može pohvaliti da čak 19 vina iz svog portfolija od 32 etikete redovno izvozi u Kinu
Posle plavog, na tržište je stiglo i ljubičasto vino!
Ova etiketa lansirana je još 2019. godine, a u međuvremenu, nakon početnog uspeha kupaže, u prodaju je pušten i suvi, naravno ljubičasti, penušavac
Recepti za pet sjajnih uskršnjih kolača
Filip Ćirić, šef i vlasnik restorana Homa i Homa Bistrot odlučio je da nam otkrije recepte za čak pet različitih vrsta sitnih kolača koji se trenutno nalaze na meniju njegovog fine dining restorana Homa
Gastro pregled: Uskoro se otvaraju restorani!
Valjda će se situacija konačno normalizovati do leta, od koga svi dosta očekuju, i gosti, i ugostitelji. Možda i previš
Borba protiv gladi je borba protiv sistema
Među solidarnim kuvarima je i dosta profesionalnih kuvara, ali budući da se koncept same organizacije zasniva pre svega na solidarnosti među ljudima, odnosno pojedincima, aktivisti nemaju direktnu komunikaciju sa restoranima
Idealna vina za roštilj
Hrana sa roštilja traži i dobro vino, a mi vam nudimo kratak vodič za uparivanje delicija sa grila i različitih vrsta vina
Italijanski šef stvorio tečnu karbonaru sa nula kalorija!
I pre nego što je došao do destilata karbonare, Braski je već eksperimentisao sa transformacijom čvrste u tečnu hranu sa plavim patlidžanom
«
‹
91
92
93
94
95
96
97
98
99
›
»