MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Euronews o Mišlenovim favoritima u Srbiji
Džez je pasionirani zaljubljenik u vino i meso, a na njegovoj ultimativnoj listi restorana, potencijalnih kandidata za Mišlenovu zvezdu u Srbiji nalazi se odličnih pet: Salon 1905, Langouste, Homa, Enso i Magelan
Jubilej najčuvenije vinske degustacije u istoriji
Današnje mlađe generacije vinoljubaca, koje uživaju u vrhunskim vinima Novog sveta isto kao i u francuskim vinima, teško mogu i da zamisle kakva je drama pratila najpoznatiju degustaciju vina u prošlom veku
Beogradski restoran - dobitnik prestižne nagrade
Ove godine, umesto rang liste od hiljadu najboljih restorana, dodeljene su nove posebne nagrade ugostiteljima koji su i pored pandemije, zaključavanja i zatvaranja, imali hrabrosti da nastave da se bore za svoju profesij
LAJVER VINA: OTMENOST I KARAKTER
U tri vođene degustacije u hotelu Kristal, ugostitelji, somelijeri, trgovci vinima i novinari imali su priliku da se upoznaju sa teroarom Seksarda
Čak 22 nove medalje za vina kuće Tikveš!
Od početka godine kuća Tikveš osvojila je više od 50 nagrada na najprestižnijim vinskim takmičenjima širom sveta
Gastro pregled: Barmeni i kuvari idu na more
U odlivu kadrova na sezonski rad najviše prednjače barmeni, i to pogotovo ove godine, budući da od početka pandemije oni i najviše ispaštaju zajedno sa ostalim kolegama zaposlenim u klabing industriji
Srećan vam Dan šardonea!
Šardone je najzastupljenija bela sorta vinove loze na svetu sadi se u gotovo svim vinskim regijama planete. Razlog za ovo delimično leži i u sposobnosti šardonea da se prilagodi najrazličitijim podlogama i klimatskim uslovima
Najbolja hrvatska vina na okupu u Zagrebu
Kao i prethodnih godina, pre same manifestacije biće održano dvadesetak vinskih radionica. Od 28. maja do 2. juna će se kroz radionice predstaviti autohtone hrvatske sorte kao što su babić, dobričić, pošip i tribidrag,
TROFEJI I VELIKA ZLATA ZA SRPSKA VINA
Svečano proglašenje pobednika po kategorijama, kao i dodela nagrada, zakazani su za subotu 22. maj
Volite li mohito koktel?
Za margaritom slede mohito i pinja kolada, a na četvrtom mestu je malo "ozbiljnije" mešano piće koje ne asocira na tropske plaže - Old Fashioned
Salon vina Kragujevac zakazan je za 18. jun!
Organizatori kažu da je, prema dosadašnjim prijavama, interesovanje za učešće na Salonu veliko - za sada se prijavilo više od 90 vinarija i 15 proizvođača hrane
Bili Guld: U Srbiji rakija postaje umetnost
Iako je rakija BELA bila povod za priču sa Guldom, veliki deo intervjua posvećen je fenomenu srpske rakije i odluci Gulda da se do fanatizma posveti promocji ovog pića u SAD
Zlato na IWC za karmener kuće Chateau Kamnik!
Ilija Iki Malinkovski, vlasnik vinarije Chateau Kamnik, kaže za Vino & FIno da je oduševljen time što je prvo sortno vino od karmenera koje su napravili osvojilo ovako visoko priznanje
Gastro pregled: Nova, a zanimljiva mesta u Beogradu
U nedelji za nama smenjivali su se i sunce i kiša, ali su ugostiteljski objekti bili doslovno puni, i napolju, i unutra, a deluje i kao da su novi restorani počeli naglo da se otvaraju u našoj zemlji
Vino Terrasse a l’Ombre predstavljeno u regionu
Zasluga za stvaranje vina Terrasse à l’Ombre pripada enološkom timu koji predvodi glavni enolog Marko Stojaković, koji kreira i ostala vina uz savete Filipa Kambija
«
‹
90
91
92
93
94
95
96
97
98
›
»