MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Trijumf penušavog grašca sa Fruške gore
Dina brut 2018, remek delo tima vinarije Vinum, vibrantno je i živahno vino rađeno tradicionalnom metodom
Urednik Vino & Fino Igor Luković na čelu BIWC
Ova odluka objavljena je sinoć u Skoplju, pred međunarodnim timom vinskih sudija na svečanosti povodom završetka ovogodišnjeg takmičenja
Gastro pregled: Da je bolje, ne bi valjalo!
Konačno, kafići i restorani u Srbiji od prošle nedelje mogu da rade do ponoći. I bašte i zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata do poslednjeg stola su popunjeni, a u glavnom gradu polako se nazire i dugoočekivani povratak klabing dešavanja
Vina od tamjanike na okupu u Beogradu
Na predstojećem festivalu učestvovaće više od trideset vinarija, a pored glavne zvezde - tamjanike, posetioci će moći da probaju još neka vina od domaćih sorti grožđa
Ponovo radi Noma!
Nekoliko sati pred ponovno otvaranje, goste je podsetio i kakav savršen pogled se pruža iz Nome, kako izgleda mozak jastoga na fine dining način, a kako kašike napravljene od voska
Počelo je veliko ocenjivanje balkanskih vina!
Takmičenje BIWC svake godine raste po značaju i broju prispelih uzoraka, a od prošle godine uveden je sistem rotacije gradova-domaćina
Restorani i kafići od sutra mogu da rade do ponoći
Novo radno vreme restorana i kafića je do ponoći, a odluka stupa na snagu 1. juna i ne odnosi se samo na bašte već će gosti moći da borave do tog vremena i unutra u restoranima
Visoke ocene u SAD za vina kuće Stobi
Poeni i uspeh će zvanično biti objavljeni u junskom izdanju časopisa Wines & Spirits, a u kući Stobi ističu da su ponosni na to što uspeli da pokažu svetu da se u Severno Makedonijj proizvode kvalitetna vina
En Primeur 2020, drugi deo: Veština degustacije
Testiranje en primeur vina namenjeno je vinskim profesionalcima. Kada bi ljubitelji takva vina probali, verovatno bi ih ocenili lošom ocenom
Gastro pregled: Lepo vreme i lepe vesti
Iako još nema ni tragan ni glasa od Mišlena u Srbiji, prošla nedelja nekako je bila u znaku njegovih zvezdica. U Euronewsu, na dan kada je ova medijska kuća dobila i srpsko izdanje, izašao je veoma dobar tekst o favoritima za srpsko izdanje vodiča
En Primeur 2020, prvi deo: Godina kontrasta
2020. godinu ćemo pamtiti… znate već kako. Deluje, međutim, da ćemo narednim decenijama u vinima berbe 2020. iz Bordoa zaista uživati
Blatina i u čaši i na slikarskoj četkici
Mira Kovačević ispričala je za Vino & Fino da je na ideju da počne da se bavi ovom izazovnom tehnikom - u kojoj nikada nema garancija kako će vinorel izgledati posle tri ili šest meseci ili više godina, jer je vino nepostojana i „prevrtljiva“ boja! – na putu kroz vinsku Hercegovinu
Slavni italijanski šef gostovao u Beogradu
Specijalna večera poslužena je dva dana zaredom, a na meniju su se našli odabrani delikatesi poput telećeg obraza sa dimljenim krompirom i džemom od paradajza
Komplimenti za srpska vina u Fajnenšl Tajmsu
Novi hotel na Jadranu je najbolje mesto za isprobavanje regionalnih vina, navode u tekstu u kome su vina iz Srbije dobila lepe komplimente, a pomenuta je i naša autohtona sorta vinove loze
Počinju Dani tamjanike
Sa željom da se promoviše ova tradicionalna sorta u Srbiji, ali i srpske vinarije koje proizvode vino prepoznatljivih aroma, u organizaciji tima Lady of Wine od 28. do 30. maja održaće se Dani srpske tamjanike
«
‹
89
90
91
92
93
94
95
96
97
›
»