MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Veliko zlato u Nemačkoj za vinariju Doja
Do sada, nijedno vino nije dobilo najvišu ocenu od 100 poena, a najbliža tome su vina koja su, kao Doja Breg Cabernet Sauvignon 2017, osvojila veliku zlatnu medalju
PREMINUO STIVEN SPARIJER
Među prvima, od Sparijera se oprostila njegova koleginica i višedecenijska prijateljica Džensis Robinson
Obrok iz Mišlenovog vodiča za samo 220 dinara!
- Piletina je nemoguće mekana, a sos ima bogatu, balansiranu aromu. Veličina porcije je savršena za ručak koji će vas zasititit ali ne i opteretiti – napisala je novinarka Insajdera
5 odličnih vina koja prave žene iz naše zemlje
Lepo je danas obradovati sebe ili žene koje su nam drage. U tome možemo da vam pomognemo sa našim izborom pet odličnih domaćih vina sa potpisom srpskih vinarki
Gastro pregled:Težak vikend za ugostitelje
Kada sam pitala jednog poznatog beogradskog restoratera kako izdržava da bude ugostitelj u Srbiji, rekao mi je da bi mu bilo bolje da skroz zatvori restoran, nego da radi na način na koji radi do sada
U aprilu se biraju najbolja vina Srbije
Prvo ocenjivanje održano je prošlog februara, oko Svetog Trifuna. Nadmetalo se 295 vina iz više od 100 vinarija, a ocenjivao ih je panel od 32 vinska stručnjaka
TEMELJI SRPSKOG VINARSTVA
Rejon Tri Morave je u nekim aspektima živi, prostrani muzej vinarstva mediteranskog pojasa
Škola kuvanja Il Primo ponovo je otvorena!
Il Primo škola kuvanja je od početka pandemije svakog dana besplatno slala recepte svima koji su to želeli i prijavili se na njihovu mejling listu
Restoran za loše vegane
Tom Keridž, vlasnik klasičnog engleskog paba u kome se jede hrana sa roštilja i nekadašnji veliki gurman, za ovo proleće zakazao je otvaranje, kako kaže, revolucionarnog veganskog restorana
Gubitak čula mirisa - nova nevolja za vinski svet
Francuski sindikat enologa, izuzetno uticajno telo koje okuplja 1.300 članova, oformio je radnu grupu koju čine vinski profesionalci, lekari i naučnici, sa zadatkom da se procene efekti gubitka mirisa
U Beogradu je održano veče kubanskih cigara
Cigara večeri je bila Ramon Allones Selection No.2, limitirana edicija iz 2019. godine, a u kojoj su gosti uživali uz čokoladni kolač šefa kuhinje i rum Brugal 1888
U prodaji je vino posvećeno pandemiji koronavirusa
Na zadnjoj strani etikete dizajn je dodatno objašnjen optimističnim rečima: "2019 nije donela samo virus, već i dobru berbu"
Gastro pregled: Ugostitelji ostali i bez ručka
Iz restorana Homa su se juče na Instagramu našalili sa novim radnim vremenom, obavestivši svoje pratioce da večeru služe do 14 sati
Deset novih nosilaca titule Master of Wine
Nakon položenog ispita, novi članovi su potpisali kodeks ponašanja Instituta koji ih obavezuje da se u svakoj prilici ponašaju časno i sa integritetom i da koriste svaku priliku da svoje poznavanje vina dele sa svetom
Za vikend restorani i kafići radiće do 14h
Takođe, postoji mogućnost da kafići i restorani u našoj zemlji, zbog pogoršanja epidemiološke situacije i tokom radne nedelje rade kraće nego do sada
«
‹
89
90
91
92
93
94
95
96
97
›
»