MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
USPAVANI DIV
Na ovoj vinorodnoj zemlji gaje se začinak, prokupac i crna tamjanika, a tu raste i drevna, gotovo zaboravljena sorta bagrina
Otvorene su prijave za jubilarno ocenjivanje BIWC!
BIWC je otvoren za vinare sa celog Balkanskog poluostrva, Centralne i Istočne Evrope, region Crnog Mora, kao i za proizvođače vina iz bilo kog drugog vinskog regiona
Ostavljate li bakšiš u restoranu?
Domaći ugostitelji, naročito oni stariji, dobro pamte srećna vremena kada su od bakšiša mogli lepo da žive u Srbiji
U prodaji su vina sa potpisom Gordona Remzija
Remzijeva linija sastoji se od osam etiketa: sovinjon blana, rozea, šardonea u dva izdanja - osnovnom i rezerva, pino noara, kao i tri vina od kaberne sovinjona
Anketa: Domaći ugostitelji o novom zatvaranju
Šta misle o novom zatvaranju lokala u Srbiji rekli su nam vlasnici lokala i zaposleni u ugostiteljskom sektoru
Beli pino sa pečatom vršačkog teroara
Prvo vino u liniji, Beli Pino, ima složenu aromatiku u kojoj se prepoznaju tonovi bagremovog cveta, livadskog meda, suvog voća, muskatnog orašćića i korice hleba
Zlata za vina iz Tikveša na ocenjivanju Mundus Vini
Ove nagrade su još jedan pokazatelj vrhunskog kvaliteta koji se iz godine u godinu potvrđuje na mnogim takmičenjima, kažu u Tikvešu
Pravili smo popularnu TikTok pastu sa fetom
Za pripremu je potreban čeri paradajz, feta sir, beli luk, maslinovo ulje i začini, i naravno, testenina. Pasta se toliko brzo sprema da vam je za kompletnu pripremu potrebno pola sata
Uvek sveže, nikad zamrznuto, ili obrnuto?
- Meso u restoranu definitivno treba da bude zamrznuto, bez obzira na pandemiju, uvek - izjavio je za Business Insider Nik Liberato, kuvar i zvezda Netfliksovog serijala Restaurants on the Edge
Da li izlaganje muzici čini vino boljim?
- Prijatno smo iznenađeni rezultatima. Dodali smo novi kvalitet vinu - kaže Boalo, koji će ovog proleća pustiti u prodaju 10.000 boca vina pod etiketom Père Pape in the Groove
Roboti toče pivo u barovima
Mašina za šankom namenski je napravljena za ovu funkciju, dok je robot Spot, čija je cena oko 75.000 dolara, već godinama poznat kao remek-delo kibernetičkog inženjeringa
Gastro pregled: Znate li šta su pinse?
Prošle nedelje odlučila da obiđem dva novootvorena lokala u Beogradu, jedan po preporuci i drugi koji je već provereno dobar
Vinograde čuvaju planine
U vinogradima topličkog kraja rastu internacionalne sorte vinove loze - šardone, sovinjon blan, pino griđo, kaberne sovinjon, marselan, kaberne fran, merlo i pino noar, a iznad svih njih je, naravno, prokupac
Mlekara Šabac priznata kao značajan donator hrane
Mlekara Šabac se nalazi među vodećim prehrambenim kompanijama koje su prepoznate po svojim naporima da, uprkos regulatornom i fiskalnom okviru, doniraju velike količine svojih proizvoda
Stiven Sparijer bio je i uspešan vinar
Ideja o sađenju vinove loze rodila se sasvim slučajno, ispričao je Sparijer za Vintner Project u jednom od poslednjih intervjua koje je dao u životu, krajem decembra prošle godine
«
‹
88
89
90
91
92
93
94
95
96
›
»