MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Kompanija METRO podržala je održive restorane
Ugostiteljski objekti su značajan segment ekonomije, te vodič nudi rešenja koja mogu doprineti smanjenju njihovog uticaja na okruženje
Pedeset i devet zlata za Srbiju na desetom BIWC-u!
Broj medalja za Srbiju, iz koje je na 10. BIWC poslato 120 uzoraka, pokazao je da je Srbija i dalje najuspešnija zemlja-učesnica balkanskog nadmetanja kada je u pitanju brojčani odnos poslatih i nagrađenih vina
Devedeset vinarija predstavlja se u Kragujevcu
Na šestom Salonu, koji organizuju Vinski viteški red Šumadije i Wine Expert Asocijacija, predstaviće se 90 vinarija iz Srbije i šire balkanske regije, sa više od 500 uzoraka vina
Sting: Vina koja pravim podstiču razmišljanje
Sting, koji je tek osamdesetih godina prošlog veka otkrio svoju ljubav prema vinu i to sasvim slučajno, probajući vina koja je njegov bend Police dobijao na turnejama, danas pravi vina koja su pravi izraz savremenog toskanskog vinarstva
Srpska vina sve su kvalitetnija i elegantnija
Na ovom događaju u organizaciji Saveza vinara i vinogradar Srbije Kerolajn Gilbi MW degustirala je vina koja su osvojila najviša odličja na nedavno održanom Velikom ocenjivanju vina Srbije
Desetodnevni festival burgera u Beogradu
Uz podršku kolega iz Zagreba, za pola godine, ideja je pretočena u delo, a rezultat je prvi Beogradski burger festival, čiji je početak zakazan za 25. jun na Kalemegdanu
Gastro pregled: Leto koje obećava
U glavnom gradu, ugostiteljski objekti su popunjeni do poslednjeg mesta, a u baštama je gotovo nemoguće naći slobodan sto
Dani sušija u Buda baru
Ponudu hrane upotpunjuje opsežna lista pića na kojoj su japanski viski, sake, suši kokteli, kao i etikete vina uparene sa omakase ponudom
EN PRIMEUR 2020, TREĆI DEO: VINA LEVE OBALE
Vina su izuzetnog kvaliteta, teroarična, dobre koncentracije, širokih aroma, elegantnih svilenih tanina, sa puno svežine
Ponovo radi Mirazur – najbolji restoran na svetu!
Očekivano, restoran je bio popunjen do poslednjeg stola, a prvi gosti koji su usluženi posle višemesečnog lokdauna, bili su oni koji su mesto rezervisali još pre početka pandemije, a nisu uspeli da dođu
Oranž iz Srbije među 50 najboljih belih vina na svetu
BeliM 2017 je oranžno vino pravljeno po načelima minimalne intervencije, kao kupaža rizlinga i traminca. Odlikuje se aromama koštunjavog voća, sa zemljanim, začinskim i barik notama i uravnoteženom mineralnošću
Otmeni šampanjac sa dahom slanog mora
- Kao kada u rano jutro hodate plažom i osećate koliko je more slano. Ovaj salinitet vina je tipičan za Šampanju - rekao je Režis na zanimljivoj onlajn degustaciji
Elon Mask otvara Tesla restoran?
Prvi restoran u lancu bi trebalo da bude otvoren u Los Anđelesu, a još nema detalja o vrsti hrane koju bi restorani Tesla mogli da služe svojim gostima
Masterklas Kerolajn Gilbi o vinima iz Srbije!
Kerolajn Gilbi će govoriti o vinima koja su osvojila trofeje na nedavno završenom Velikom ocenjivanju vina Srbije, na kome se takmičilo više od 500 uzoraka vina iz cele naše zemlje
Vina iz cele Šumadije na festivalu u Topoli
Pre otvaranja Festivala, posetioci će moći i da obiđu izložbu umetničkih radova Umetnost i vino, koja će biti otvorena istog dana u 15 časova u Vinogradarevoj kući na Oplencu
«
‹
88
89
90
91
92
93
94
95
96
›
»