MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Hotel Viceroy otvoren je na Kopaoniku
Ceremoniji otvaranja prisustvovali su mnogobrojni gosti, visoki državni zvaničnici i poslovni ljudi iz hotelskog i ugostiteljskog sektora
The Knife - visoka kuhinja na Jadranu
Šef kuhinje je talentovani Boško Bogdanović, kuvar sa internacionalnim iskustvom. Njegov stil kuvanja je tradicionalan, ali je sama prezentacija jela često na granici sa molekularnom gastronomijom, pa njegovi tanjiri izgledaju kao mala umetnička dela
Osam medalja na BIWC za vina iz Plantaža
Vina najveće crnogorske vinske kuće osvojila su dva dvostruka zlata, dve zlatne, dve srebne i jednu bronzanu medalju, kao i Best of Show nagradu za najbolje vino iz Crne Gore
Gastro pregled: Beograd ponovo živi!
Festivali hrane i pića, stari restorani u novom ruhu, novi hoteli . Beograd i cela Srbija konačno uživaju u letnjem talasu hedonizma
Rezidba uz pomoć robota i veštačke inteligencije
Projekat MaaraTech Human Assist počiva na tehnologiji augmentovane realnosti (AR), koja je od igračke za mobilne telefone došla do faze u kojoj se može praktično primenjivati u industriji i poljoprivredi
Kuća Kopola stvorila je vina za uživanje na bazenu
Linija vina nosi naziv Pool House, i sva vina u njoj – sovinjon blan, roze, pino noar i brut roze penušavac - sadrže manji procenat alkohola
Film o somelijerima iz Zimbabvea osvaja svet
Ideja o formiranju degustatorskog tima koji će činiti četiri somelijera rodom iz Zimbabvea rodila se 2015. godine, a dve godine kasnije Njamudoka i njegovi prijatelji su prvi put u životu putovali izvan Afrike
Klimatske promene donose teške dane za vinogradare
Istraživači iz WWA analizirali su podatke iz vinograda u Burgundiji, Šampanji i dolini Loare i napravili 132 numeričke simulacije vremenskih prilika
Stambol Geštamov - novi šef u Avalici
Nova Avala ponovo je počela sa radom pre deset dana, a osim glave u škembetu i dobro znanih brizli sada se tu sprema i teletina ispod sača i nekoliko vrsta domaćeg hleba
Zlata za vina iz Srbije na konkursu u Slovačkoj
Međunarodni konkurs vina MUVINA, koji je ove godine održan od 16. do 19. juna, spada u jedan od prvih međunarodnih konkursa po OIV sistemu od sto poena
AUTENTIČNI HOMOLJSKI MED NA POLICAMA METROA
Homoljski med proizvode pčelari udruženi u pčelarsku zadrugu, koji se bave proizvodnjom meda u Istočnoj Srbiji. Ovaj proizvod sa zaštićenim imenom porekla prvi je koji će se naći na policama METRO-a
Zlatna medalja za Vinjak XO
- Ovo priznanje je još jedno u nizu priznanja i predstavlja potvrdu kvaliteta ovog jedinstvenog pića koje čini deo istorije Rubina jer su u njegovom kreiranju učestvovale generacije tehnologa koje su pratile višegodišnji proces njegovog odležavanje i sazrevanja - navode u Rubinu
Festival sireva i poslastica u Botaničkoj bašti
Festival sireva biće otvoren oba dana od 10 do 20 sati. Cena jednodnevne ulaznice je zapravo cena karte za ulaz u Botanički baštu i iznosi 300 dinara
En Primeur 2020, četvrti deo: Dominacija desne obale
Ostajem u uverenju da je ovo treća za redom uspešna berba u Bordou. Biće sjajnih vina berbe 2020. Kvalitet crvenih vina naročito je neupitan
Gastro pregled: Dobra nedelja za ugostitelje!
Restorani se otvaraju jedan za drugim, i makar jednom nedeljno čujem da se u Beogradu otvorio još jedan novi lokal, a i u Novom Sadu situacija je ista
«
‹
87
88
89
90
91
92
93
94
95
›
»