MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Raspisan konkurs za pesme o ljubavi i vinu
Kako su najavili u vinariji Drašković, zbirka pesama će biti objavljena i promovisana povodom manifestacije „Dani berbe grožđa“ u Vršcu 2021. godine
Gastro pregled: Varljivo proleće '21
Sve je izgledalo kao da je ovo bila probna nedelja, za pripremu, sređivanje i ulepšavanje bašti i prilagođavanje poslovanja datoj situaciji
Helvecija 1880: spomenik vinskoj istoriji Vršca
Objekat je izgradio švajcarski trgovac vinom Bernhard Štaub i iz ljubavi prema svojoj zemlji dao mu je ime Helvecija, po starom nazivu za prostor današnje Švajcarske
Ekskluzivni roze Lejdi Gage i Dom Perinjona
Kampanja po imenu The Queendom slavi poziciju Lejdi Gage kao globalne kraljice pop muzike, a centralni elementi promocije su naročito dizajnirana boca šampanjca kao i skulptura u obliku roze vela koja služi kao kutija za bocu
Tri regionalne sorte prvi put u jednoj boci
Jedan deo grožđa dolazi iz vinograda vinarije Komuna u kojoj Stevan radi u prodaji, a grozdovi za Adriju belu nabavljaju se i u Čereviću i Rivici
POZNI MRAZ PONOVO UGROŽAVA VINOGRADE
U Francuskoj je situacija dramatičnija, pa se kao i predhodnih par godina, po društvenim mrežama šire snimci vinogradara iz Burgundije koji su se cele noći vatrama između čokota i špalira borili protiv mraza
Da li želite da radite u restoranu Ane Roš?
Traže se novi, talentovani i znatiželjni profesionalni kuvari koji su spremni da se potpuno prepuste poslu u Kobaridu, malom mestu na granici Slovenije sa Italijom
Kako se pravi prava karbonara?
Iako to izgleda pomalo neverovatno, karbonara kakvu danas poznajemo uopšte nije staro jelo. Naziv karbonara, bar kako kažu proverivi istorijski izvori, prvi put se pojavio u filmu Cameriera bella presenza iz 1951. godine
Rezerva protiv Rezerve
Jedva sam dočekao da uradim komparativnu recenziju ova dva vina i proverim da li je opravdan hajp oko te čuvene 2011. Na kraju, dobio samo više nego što sam očekivao, uz neverovatan odnos cene i kvaliteta u oba slučaja
Deset najlepših bašti u Beogradu
Povodom ponovnog otvaranja ugostiteljskih objekata u Srbiji, samo za vas, izdvojili smo bešte u Beogradu u kojima je uživanje ovog proleća zagarantovano, a uz strogo poštovanje propisanih mera zaštite
Gastro pregled: Ugostitelji ne odustaju od protesta
Bez obzira na radosnu vest o ponovnom otvaranju lokala, na društvenim mrežama ne prestaje da kruži javni poziv na veliki protest ugostitelja, koji će, kako mi se čini, biti najozbiljniji do sada
Svetlosni 'potpis' protiv falsifikovanja vina
Rutinska identifikacija vina pomoću neinvazivne analize i baze podataka "ojačane" veštačkom inteligencijom je svojevrsni "sveti Gral" vinskog biznisa poslednjih godina
Rene Redžepi lično kuva za heroje pandemije
Priliku da večeraju u restoranu dobiće sto heroja van granice Danske, koji će biti ugošćeni čim se granice otvore i steknu uslovi za bezbedno putovanje
Što je vino skuplje, više nam se dopada?
U studiji objavljenoj u stručnom magazinu Food Quality and Preference grupa naučnika sa univerziteta u Bazelu u Švajcarskoj objavila je nalaze eksperimenta u kome je učesnicima saopštena modifikovana cena vina
Kuća Bikicki pustila u prodaju unikatne čaše
Skyline je unikatna linija vinskih čaša firme VD Glass iz Italije, dizajnirana u saradnji sa somelijerom Simoneom Logerikom, najboljim somelijerom Italije
«
‹
86
87
88
89
90
91
92
93
94
›
»