MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Karlovački vinogradi na udaru teške industrije
Kako navode u Udruženju građana Karlovački vinogradi, do sada je ovom kraju već načinjena velika i u skoroj budućnosti nepopravljiva šteta
Gastro pregled: Šta rade domaći favoriti za Mišlena?
Čini mi se i da ugostitelji rade sa istim žarom kao nekad, ne mareći mnogo da će im se kritičari iznenada pojaviti na vratima, a veliki dolazak čuvenog vodiča dočekaće sa relativno novim jelovnicima ili makar malo osveženim sa po nekoliko noviteta
Najskuplji pomfrit na svetu košta 200 dolara
Recept za pomfrit napravili su šefovi Džo Kalderone i Frederik Šen-Kivert. Pomfrit se zove Creme de la Creme Pommes Frites
Nagrađeni šefovi - heroji pandemije!
Nagrađeni kuvari su Kurt Evans iz Sjedinjenih Američkih Država, Vivijana Vareze iz Italije i Dipanker Kosla sa Tajlanda
Nevakcinisani više ne mogu u francuske restorane
Nakon donošenja ove odluke, došlo je vreme za, sasvim očekivane, pregovore i kompromise sa ugostiteljima
Proslavljeno londonsko zlato kuće Bikicki
Na "kratkom ali slatkom" događaju glavna zvezda bila je etiketa Uncensored 2018 koja je na nedavno održanom takmičenju Decanter World Wine Awards osvojila zlatnu medalju i 96 poena
Gastro pregled: Odlična letnja sezona
Kažu domaći sezonci, ima i para, i gostiju, i provoda. Kako ugostitelji predviđaju, „strah od jeseni“ biće veći čak i od straha od korone, jer šta će biti kada se završi ova letnja sezona, niko ne zna
Ledeni Smoki – kontroverzni letnji hit
Moritz Eis i kompanija Štark nedavno su zajedničkim snagama kreirali četiri nova ukusa ručno rađenih sladoleda, koji su od prvog dana napravili pometnju na društvenim mrežama
Počinje petnaesti Vinofest u Vršcu
Na Vinofestu će se okupiti oko 40 vinara iz cele Srbije i posetioci će imati priliku da probaju više od 200 različitih etiketa vina
ČETIRI DEKANTEROVA ZLATA ZA VINA IZ SRBIJE
Pored zlata, tu su i šesnaest vina ocenjenih sa više od 90 poena koja su zaslužila srebrne medalje i četrdeset i četiri bronze, takođe sa izvanrednim ocenama u rasponu od 86 do 89 poena
Jedini pravi šampanjac proizvodi se u Rusiji?!
Odluka Moskve izazvala je šok u Šampanji. Kuća Moët Hennessy, koja obuhvata legendarne brendove Veuve Clicquot, Ruinart, Mercier, Krug i Dom Pérignon, u subotu je zapretila da će obustaviti izvoz u Rusiju
Jednorog u boci
Uz ovakvo vino mogućnosti uparivanja su praktično nebrojene, ali jedinstvena degustacija ovako posebnog vina zaslužila je i sasvim neočekivane zalogaje
Gastro pregled: Inovacije i kreacije
U vreloj, letnjoj nedelji za nama radovali su nas Iznenađujući i novi ukusi sladoleda, kao i nova picerija koja nudi autentični ukus Italije
Ukusi Španije predstavljeni su u Metrou
Simbol španske kuhinje su, bez sumnje, serano i iberijska šunka, ali takođe to su i autentični ćoriso, lomo i fuet
Balkanski trijumf Tikveša
Domaćini takmičenja bili su Severna Makedonija i grad Skoplje od 2-4. juna, a ceremonija proglašenja dobitnika održana je u Bugarskoj 17. juna
«
‹
86
87
88
89
90
91
92
93
94
›
»