MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Robert Gorjak: Cene su prepreka za srpska vina
Pet pitanja za najpoznatijeg vinskog eksperta iz Slovenije
Odabrano pedeset izvrsnih vina sa Fruške gore
Rezultati će biti proglašeni na ceremoniji u Vili Stanković u Čortanovcima, gde se poslednje subote u avgustu održava Fruška gora Wine Show
Rod Smit MW: Žilavka ima mesto na svetskom tržištu
Ove godine Salon je imao i specijalnog gosta, uvaženog sudiju Roda Smita MW kome je pripala čast da zajedno sa domaćinom otvori ovogodišnji Salon
Jedi da bi uživao, a ne da bi preživeo!
Brija-Savaren nas je učio da unos kvalitetnih namirnica i gastronomsko uživanje vode ka poštovanju principa kojim se on vodio u pisanju svih svojih dela o gastronomiji - a to je da ne jedemo da bi preživeli već da bi uživali
La Boulangerie: i ukus i estetika
U poslednjih nekoliko meseci najviše nam je privukla pažnju nova La Boulangerie lokacija, smeštena u hotelu Bristol, koja je vrlo brzo postala trendesetersko mesto
U visokim potpeticama ka vrhu
Gastronomska scena u Srbiji sve je bolja iz godine u godinu, a Puter Fine Bistro je odličan primer za ovaj stalan uspon
Tuna: Ferari okeanskih dubina
Poštovanje prema tuni podrazumeva i gastronomsku veštinu i erudiciju, i svest o neophodnosti očuvanja ove ribe za budućnost
Trebinje slavi žilavku
Od 2017. godine od kad se manifestacija održava, Salon je ugostio više od 10.000 posetilaca
Znamo gde se seli Dragoljub!
Restoran je sada u procesu selidbe, a radiće u srcu Beograda, na mestu nekadašnjih “ruskih” lokala Ovo Bistro i Jet Set
Magazin Decanter ocenjuje naše autohtone sorte
Prvi put u svojoj istoriji magazin Decanter, najpoznatija svetska vinska publikacija, u svom januarskom izdanju objaviće ocene i opise crvenih vina od autohtonih sorti iz jugoistočne Evrope
Novostvorene sorte Srbije: Neka sila bude sa vama!
Novostvorene sorte se u našem vinskom prostoru šire pomalo stidljivo, ali uporno: pored kolosalnih, globalnih imena kao što su šardone, kaberne sovinjon i sovinjon blan, i autohtonih i regionalnih velikana
Vrlo pažljivo planiramo svaki korak
Jelena je apsolutni zaljubljenik u vina i nepopravljivi entuzijasta - jednako je zanimljiv i put njenog obrazovanja
Beograd dobija najveći food market u regionu
U starom aerodromskom hangaru koji je projektovao Milutin Milanković od septembra će se uživati u hrani najmanje 38 sjajnih gastronomskih brendova
Aerodromi menjaju pravila - vino će ponovo moći da se nosi u ručnom prtljagu!
Evropska komisija uskoro će odobriti promenu pravila o unošenju tečnosti u putničku kabinu aviona – zbogom providne kesice i pravilo o najviše 100ml tečnosti i gelova
Festival kraft piva sa pogledom na reku
Ispijanje piva tokom celog dana i večeri pratiće i dobra muzika koju će vrteti poznati DJ-evi
«
‹
5
6
7
8
9
10
11
12
13
›
»