MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Recepti za pet sjajnih uskršnjih kolača
Filip Ćirić, šef i vlasnik restorana Homa i Homa Bistrot odlučio je da nam otkrije recepte za čak pet različitih vrsta sitnih kolača koji se trenutno nalaze na meniju njegovog fine dining restorana Homa
Gastro pregled: Uskoro se otvaraju restorani!
Valjda će se situacija konačno normalizovati do leta, od koga svi dosta očekuju, i gosti, i ugostitelji. Možda i previš
Borba protiv gladi je borba protiv sistema
Među solidarnim kuvarima je i dosta profesionalnih kuvara, ali budući da se koncept same organizacije zasniva pre svega na solidarnosti među ljudima, odnosno pojedincima, aktivisti nemaju direktnu komunikaciju sa restoranima
Idealna vina za roštilj
Hrana sa roštilja traži i dobro vino, a mi vam nudimo kratak vodič za uparivanje delicija sa grila i različitih vrsta vina
Italijanski šef stvorio tečnu karbonaru sa nula kalorija!
I pre nego što je došao do destilata karbonare, Braski je već eksperimentisao sa transformacijom čvrste u tečnu hranu sa plavim patlidžanom
Semijon - junak najboljeg vinskog snimka na svetu
Takmičenje Pink Lady Food Photographer of the Year, u okviru koga se, pod pokroviteljstvom čileanske vinarije Errazuriz, održava i takmičenje za najbolju vinsku fotografiju godine, ušlo je u desetu godinu postojanja i svake godine stiče sve veći ugled
Kurt Rasel: od akcionog filma do pino noara
Kurt Rasel je nedavno dao intervju za Wine Spectator u kome je ispričao mnogo toga o svojoj vinskoj strasti
DALMATINSKA VINSKA ROMANTIKA
Vina Testament nastala su jedinstvenom kombinacijom suvog tla i lokalne mikro-klime, kao „testament“ tradicije proizvodnje koja datira na prostoru Dalmacije još od drevnih rimskih vremena
Požar u libanskom restoranu u Beogradu
Požar je dosta brzo lokalizovan, a zaposlenom radniku koji je prilikom eksplozije povređen ukazana je pomoć. Restoran, kako saznajemo, neće raditi do daljnjeg,odnosno dok se ne sanira šteta
Internet prodaja (ni)je bauk
U petak, 23. aprila održan je veoma uspešan vebinar pod nazivom Online prodaja vina, namenjen pre svega malim vinarijama voljnim da uspešno zakorače svet internet prodaje
Svemirski fine dining
Izrada jela namenjenih uživanju u svemiru za Marksa je bila mukotrpan posao, kako je objasnio za Fine Dining Lovers, i to pre svega jer je bio primoran da radi sa dosta ograničenja
Rubin dobio priznanje ‘Miljenik potrošača’
Nominovani su najpoznatiji brendovi koji se mogu naći na tržištu Srbije, bez obzira na njihovo poreklo ili poreklo kompanije u čijem vlasništvu se nalaze
Gastro pregled: Lepo vreme i tračak optimizma
Od početka pandemije, mnogo lokala se zatvorilo, i kod nas i u svetu, ali i zanimljivo, dosta njih se i otvorilo. Sigurno je i da je pandemija doprinela ponovnom oživljavanju trenda brze hrane i dostave
ILE DE FRANCE SIREVI NA MENIJU ASTRONAUTA!
Bon appétit i vidimo se u svemiru! - napisao je Peske kraj fotografije sa Ile de France sirevima. Njegov status postao je viralan, prikupivši skoro 100.000 lajkova!
Prodaja šampanjca raste: počinju 'lude dvadesete'?
noge prognoze govore da će nakon sumornog perioda pandemije uslediti raskošne, ekscesivne "lude dvadesete" obeležene hedonizmom i blistavim zabavama, a prodaja šampanjca ukazuje na to da ovakva proročanstva nisu daleko od istine
«
‹
84
85
86
87
88
89
90
91
92
›
»