MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Najbolje od Fruške gore!
Vina koja su predstavljena u Vili Stanković izabrana su pre više od dve nedelje, tačnije 27. avgusta kada se okupio međunarodni žiri domaćih i internacionalnih vinskih da izabere TOP 50 VINA 2021, napravljenih u fruškogorskim vinarijama, od fruškogorskog grožđa
Zlata u Kini za Rubin!
Vinarija Rubin je na najvećem i najprestižnijem ocenjivanju vina i jakih alkoholnih pića u Kini, CWSA 2021, osvojila vrlo važne medalje
Srpsko pivo je najbolji stout na svetu!
Ovo izvanredno priznanje za domaću kraft scenu dodeljeno je za pivo koje tvorci opisuju kao piće intenzivnog ukusa i kremastog tela, sa aromama mlečne čokolade, lešnika i kafe
AUTENTIČNA VINA IZ KOMŠILUKA
Smeštena u dinamičnom i brzo razvijajućem vinogorju Mehedinci, na severozapadu Rumunije, tik uz granicu sa Srbijom, vinarija Corcova jedna je od najcenjenijih u svojoj zemlji
U TOKU JE GLOBALNA DIGITALNA TRANSFORMACIJA
Branka Pudrlja Durbaba, glavni direktor za tržište u A1 Srbija, jedan je od članova tima koji se munjevito prilagođava zahtevima i potrebama tržišta, u skladu sa pravilom da u digitalnoj eri na tržištu nema mesta za oklevanje
Gastro pregled: Slavlje u komšiluku
Prošle nedelje, dobra vest za domaće ugostitelje stigla je i iz Niša kao potvrda da su ovogodišnji protesti ipak urodili plodom, jer su se na kraju vlasnici restorana i kafića u Nišu izborili da im se umanje naknade za postavljanje bašti
U toku je izbor za 50 najboljih vina Fruške gore!
Namera organizatora takmičenja koje će se održavati jednom godišnje jeste da potrošačima na domaćem i međunarodnom tržištu pomognu da pri kupovini vina budu apsolutno sigurni u njegov kvalitet i regionalni identitet
ČETIRI GENERACIJE ZA MIŠLENOVU ZVEZDU
Na vratima slovenačke Gostilne pri Lojzetu od prošlog leta stoji čuvena crveno bela tabla, znak da je restoran ovenčan Mišlenovom zvezdom. I to prvom, iako, slažu se kritičari, odavno zasluženom
ESTETIKA HEDONIZMA
Ove fenomenalne sitnice oplemeniće vam životni prostor, pomoći u kuhinjskom poslu i dati novu dimenziju uživanju u boljim stvarima u životu
Neverovatne uniforme u restoranu Ane Roš
Materijali su organski i isključivo uzeti iz održivih izvora, a same uniforme gotovo da i ne liče na odeću namenjenu svakodnevnom nošenju u restoranu
PREMIJUM ROZE SA FRUŠKE GORE
Vinska kuća Trivanović danas je primer kako se na pravi način definiše stil i identitet jedne vinarije. Njihov portfolio od ove godine obogaćen je i sasvim novim rozeom, jedinstvenog stila i izraza
SLANA SIMFONIJA
Delikates, koji se tradicionalno pravi od svinjskog buta, gotovo da se sastoji od samog umamija, i verovatno je najkoncentrisanija ekspresija mesa koja je poznata u širem mediteranskom regionu
Više od 80 vinarija dolazi u Sremsku Mitrovicu!
Kako kažu organizatori, njihov motiv je da približe svojim sugrađanima i svim ostalim gostima Vinskog parka mahom vina iz Srema i Srbije
SVA LICA BELOG SOVINJONA
Po čemu se to jedan sovinjon blan razlikuje od drugog i kako je sorta grožđa sa dubokim korenima u francuskoj vinskoj tradiciji i kulturi postala tako popularna na Novom Zelandu, dalekoj ostrvskoj državi u južnom Tihom okeanu?
Trebinje slavi najčuveniju hercegovačku sortu
Kako je preneo portal klix.ba, Radovan Vukoje je naveo i da će ove godine Salon biti u fokusu međunarodnih stručnjaka za vinski turizam
«
‹
84
85
86
87
88
89
90
91
92
›
»