MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
En Primeur 2020, prvi deo: Godina kontrasta
2020. godinu ćemo pamtiti… znate već kako. Deluje, međutim, da ćemo narednim decenijama u vinima berbe 2020. iz Bordoa zaista uživati
Blatina i u čaši i na slikarskoj četkici
Mira Kovačević ispričala je za Vino & Fino da je na ideju da počne da se bavi ovom izazovnom tehnikom - u kojoj nikada nema garancija kako će vinorel izgledati posle tri ili šest meseci ili više godina, jer je vino nepostojana i „prevrtljiva“ boja! – na putu kroz vinsku Hercegovinu
Slavni italijanski šef gostovao u Beogradu
Specijalna večera poslužena je dva dana zaredom, a na meniju su se našli odabrani delikatesi poput telećeg obraza sa dimljenim krompirom i džemom od paradajza
Komplimenti za srpska vina u Fajnenšl Tajmsu
Novi hotel na Jadranu je najbolje mesto za isprobavanje regionalnih vina, navode u tekstu u kome su vina iz Srbije dobila lepe komplimente, a pomenuta je i naša autohtona sorta vinove loze
Počinju Dani tamjanike
Sa željom da se promoviše ova tradicionalna sorta u Srbiji, ali i srpske vinarije koje proizvode vino prepoznatljivih aroma, u organizaciji tima Lady of Wine od 28. do 30. maja održaće se Dani srpske tamjanike
Euronews o Mišlenovim favoritima u Srbiji
Džez je pasionirani zaljubljenik u vino i meso, a na njegovoj ultimativnoj listi restorana, potencijalnih kandidata za Mišlenovu zvezdu u Srbiji nalazi se odličnih pet: Salon 1905, Langouste, Homa, Enso i Magelan
Jubilej najčuvenije vinske degustacije u istoriji
Današnje mlađe generacije vinoljubaca, koje uživaju u vrhunskim vinima Novog sveta isto kao i u francuskim vinima, teško mogu i da zamisle kakva je drama pratila najpoznatiju degustaciju vina u prošlom veku
Beogradski restoran - dobitnik prestižne nagrade
Ove godine, umesto rang liste od hiljadu najboljih restorana, dodeljene su nove posebne nagrade ugostiteljima koji su i pored pandemije, zaključavanja i zatvaranja, imali hrabrosti da nastave da se bore za svoju profesij
LAJVER VINA: OTMENOST I KARAKTER
U tri vođene degustacije u hotelu Kristal, ugostitelji, somelijeri, trgovci vinima i novinari imali su priliku da se upoznaju sa teroarom Seksarda
Čak 22 nove medalje za vina kuće Tikveš!
Od početka godine kuća Tikveš osvojila je više od 50 nagrada na najprestižnijim vinskim takmičenjima širom sveta
Gastro pregled: Barmeni i kuvari idu na more
U odlivu kadrova na sezonski rad najviše prednjače barmeni, i to pogotovo ove godine, budući da od početka pandemije oni i najviše ispaštaju zajedno sa ostalim kolegama zaposlenim u klabing industriji
Srećan vam Dan šardonea!
Šardone je najzastupljenija bela sorta vinove loze na svetu sadi se u gotovo svim vinskim regijama planete. Razlog za ovo delimično leži i u sposobnosti šardonea da se prilagodi najrazličitijim podlogama i klimatskim uslovima
Najbolja hrvatska vina na okupu u Zagrebu
Kao i prethodnih godina, pre same manifestacije biće održano dvadesetak vinskih radionica. Od 28. maja do 2. juna će se kroz radionice predstaviti autohtone hrvatske sorte kao što su babić, dobričić, pošip i tribidrag,
TROFEJI I VELIKA ZLATA ZA SRPSKA VINA
Svečano proglašenje pobednika po kategorijama, kao i dodela nagrada, zakazani su za subotu 22. maj
Volite li mohito koktel?
Za margaritom slede mohito i pinja kolada, a na četvrtom mestu je malo "ozbiljnije" mešano piće koje ne asocira na tropske plaže - Old Fashioned
«
‹
82
83
84
85
86
87
88
89
90
›
»