MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Proglašeni novi nosioci titule Master of Wine
Broj nosioca titule tako se povećao na 420 eksperata koji žive u 30 zemalja
STVARČICE: LA BELLE EPOQUE
Gastro pregled: I Dubai voli balkansku hranu
Rusija je ostala bez ceremonije proglašenja najboljih restorana, sajt iz Dubaija ponovo hvali restoran balkanske kuhinje 21 grams, a naš najbolji somelijer otvara restoran
Veliki požar u restoranu Radnički na Novom Beogradu
Požar je nakon duže borbe lokalizovan zahvaljujući naporima čak tridesetak vatrogasaca, a prema prvim informacijama u ovoj nesreći nema povređenih
Rat seli ceremoniju dodele čuvene gastro nagrade
Dodela priznanja najboljima iz sveta restoraterstva, umesto u Rusiji, biće održana u julu u Velikoj Britaniji
Vina fruškogorske kuće Komuna poletela u nebo!
Kako je za Vino & Fino rekao Matija Vlahović iz vinarije Komuna, oba vina pažljivo su odabrana tako da zadovolje nepca izbirljivih putnika i da budu u potpunosti usklađena sa specifičnim uslovima leta na velikoj visini
Vuk Vuletić vratio se u ugostiteljstvo!
Kako Vuletić najavljuje, Pinot će nuditi autorska jela oslonjena na domaće vrhunske namirnice sa poreklom, ali i na moderne tehnike i pristup kuvanju oslonjen na francusku tradiciju
HOTEL SA ŠEST ZVEZDICA
Sa Dinom Vukićević, šarmantnom, talentovanom i nadasve skromnom direktorkom prodaje hotela Square Nine, razgovarali smo o hotelijerstvu, luksuzu, dobroj hrani i Mišlenovim zvezdicama
Evropa ujedinjena u odbrani vinske tradicije
- Pozdravljamo korigovani izveštaj koji je usvojen 16. februara. Usvojeni tekst sada pravi suštinsku razliku između štetne i umerene konzumacije - rekao je Ignjacio Sančez Rekarte, generalni sekretar centralne evropske vinarske asocijacije CEEV
Evropa označava vino kao štetnu supstancu?
Na (delimično) zadovoljstvo protivnika ovako oštrih predloga, izveštaj je u poslednjem trenutku ublažen amandmanima koji se pre svega odnose na definiciju štetnog nivoa konzumacije
Kuća autentičnih ukusa Mediterana
Ulje O 17 najlakše se može naći u najboljim hrvatskim restoranima i vinotekama, a tokom letnje sezone i u hotelskim prodavnicama i specijalizovanim gastro prodavnicama
Gastro pregled: Od kajgane do visoke kuhinje
Homa Bistro predstavio je novi, odličan meni za doručak, proslavljen je Dan pice, a Square Nine restorani rade kao u stara, dobra vremena
KABERNE FRAN JE FANTASTIČNA SORTA
Vinarija Đurđić spada u red manjih vinarija u Srbiji, a njihov beli sovinjon, merlo, kaberne fran, neoplanta ili bermet prodaju se kroz restorane, nekoliko vinoteka, kao i na pragu samog podruma
Poznajete li nekoga ko ne voli picu?
Pica, kao brzo, jednostavno i relativno jeftino jelo, u vreme pandemije potpuno je zavladalo domaćom gastronomskom scenom
PUN KRUG VINARIJE ZVONKO BOGDAN
Odabrana ekipa od pedesetak aktera sa domaće vinske scene, od restoratera, preko trgovaca, do novinara i somelijera, prisustvovala je u dva dana degustacijama koje je u vinariji vodio Rod Smit MW
«
‹
79
80
81
82
83
84
85
86
87
›
»