MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Ledeni Smoki – kontroverzni letnji hit
Moritz Eis i kompanija Štark nedavno su zajedničkim snagama kreirali četiri nova ukusa ručno rađenih sladoleda, koji su od prvog dana napravili pometnju na društvenim mrežama
Počinje petnaesti Vinofest u Vršcu
Na Vinofestu će se okupiti oko 40 vinara iz cele Srbije i posetioci će imati priliku da probaju više od 200 različitih etiketa vina
ČETIRI DEKANTEROVA ZLATA ZA VINA IZ SRBIJE
Pored zlata, tu su i šesnaest vina ocenjenih sa više od 90 poena koja su zaslužila srebrne medalje i četrdeset i četiri bronze, takođe sa izvanrednim ocenama u rasponu od 86 do 89 poena
Jedini pravi šampanjac proizvodi se u Rusiji?!
Odluka Moskve izazvala je šok u Šampanji. Kuća Moët Hennessy, koja obuhvata legendarne brendove Veuve Clicquot, Ruinart, Mercier, Krug i Dom Pérignon, u subotu je zapretila da će obustaviti izvoz u Rusiju
Jednorog u boci
Uz ovakvo vino mogućnosti uparivanja su praktično nebrojene, ali jedinstvena degustacija ovako posebnog vina zaslužila je i sasvim neočekivane zalogaje
Gastro pregled: Inovacije i kreacije
U vreloj, letnjoj nedelji za nama radovali su nas Iznenađujući i novi ukusi sladoleda, kao i nova picerija koja nudi autentični ukus Italije
Ukusi Španije predstavljeni su u Metrou
Simbol španske kuhinje su, bez sumnje, serano i iberijska šunka, ali takođe to su i autentični ćoriso, lomo i fuet
Balkanski trijumf Tikveša
Domaćini takmičenja bili su Severna Makedonija i grad Skoplje od 2-4. juna, a ceremonija proglašenja dobitnika održana je u Bugarskoj 17. juna
Hotel Viceroy otvoren je na Kopaoniku
Ceremoniji otvaranja prisustvovali su mnogobrojni gosti, visoki državni zvaničnici i poslovni ljudi iz hotelskog i ugostiteljskog sektora
The Knife - visoka kuhinja na Jadranu
Šef kuhinje je talentovani Boško Bogdanović, kuvar sa internacionalnim iskustvom. Njegov stil kuvanja je tradicionalan, ali je sama prezentacija jela često na granici sa molekularnom gastronomijom, pa njegovi tanjiri izgledaju kao mala umetnička dela
Osam medalja na BIWC za vina iz Plantaža
Vina najveće crnogorske vinske kuće osvojila su dva dvostruka zlata, dve zlatne, dve srebne i jednu bronzanu medalju, kao i Best of Show nagradu za najbolje vino iz Crne Gore
Gastro pregled: Beograd ponovo živi!
Festivali hrane i pića, stari restorani u novom ruhu, novi hoteli . Beograd i cela Srbija konačno uživaju u letnjem talasu hedonizma
Rezidba uz pomoć robota i veštačke inteligencije
Projekat MaaraTech Human Assist počiva na tehnologiji augmentovane realnosti (AR), koja je od igračke za mobilne telefone došla do faze u kojoj se može praktično primenjivati u industriji i poljoprivredi
Kuća Kopola stvorila je vina za uživanje na bazenu
Linija vina nosi naziv Pool House, i sva vina u njoj – sovinjon blan, roze, pino noar i brut roze penušavac - sadrže manji procenat alkohola
Film o somelijerima iz Zimbabvea osvaja svet
Ideja o formiranju degustatorskog tima koji će činiti četiri somelijera rodom iz Zimbabvea rodila se 2015. godine, a dve godine kasnije Njamudoka i njegovi prijatelji su prvi put u životu putovali izvan Afrike
«
‹
79
80
81
82
83
84
85
86
87
›
»