MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Nova mesta i lepe vesti
Prošle nedelje pričalo se i o novom hedonističkom hramu italijanske kuhinje, restoranu Giulia smeštenom na trenutno možda najpopularnijoj ugostiteljskoj tački u Beogradu
Beogradska picerija ponovo među najboljima u Evropi!
Inspektori na ovom takmičenju rade po istim strogim principima koji važe i za izbore World’s 50 Best Restaurants i World’s 50 Best Bars
Zlato za prokupac na Mondial des Vins Extremes
Na takmičenju se ocenjuju vina od grožđa sa jedinstvenih teroara, sa ciljem da se, kako navode organizatori, zaštiti i nagradi vinogradarstvo malih i zahtevnih vinogradarskih oblasti
Džordž i Amal Kluni kupili imanje u vinskoj Provansi
Imanje od 172 hektara plaćeno je oko 8 miliona evra. Na imanju se, kako navodi Le Parisien, nalaze zasadi maslina kao i vinogradi
U blizini Atine pronađeno ogromno vinsko blago
Među retkim bocama u ovoj izvanredno zanimljivoj kolekciji su boce vina sa etiketama kuća Château Margaux, Château de Vincennes i Château Mouton Rothschild
Gastro pregled: Kuda sa najmlađima?
U nedelji za nama, dok čekam da odem na zasluženi odmor, istraživala sam gde u Beogradu može da se ode sa decom, a da se uz to, dobro provedete i vi i deca
Crveno vino za vitak stas
Rosa Lamuela-Raventos, profesor nutricionizma i nauke o hrani na Univerzitetu u Barseloni i član Istraživačkog centra za fiziopatologiju gojaznosti iznela je tezu da umerena konzumacija vina može da pomogne pri gubitku težine
Novi, 'normalni' restoran katalonske braće Roka
U Normalu ponuda se zasniva na tradiciji samog katalonskog regiona, sa akcentom na svežim, lokalnim namirnicama od kojih nastaju jela sa Nojinim potpisom
Karlovački vinogradi na udaru teške industrije
Kako navode u Udruženju građana Karlovački vinogradi, do sada je ovom kraju već načinjena velika i u skoroj budućnosti nepopravljiva šteta
Gastro pregled: Šta rade domaći favoriti za Mišlena?
Čini mi se i da ugostitelji rade sa istim žarom kao nekad, ne mareći mnogo da će im se kritičari iznenada pojaviti na vratima, a veliki dolazak čuvenog vodiča dočekaće sa relativno novim jelovnicima ili makar malo osveženim sa po nekoliko noviteta
Najskuplji pomfrit na svetu košta 200 dolara
Recept za pomfrit napravili su šefovi Džo Kalderone i Frederik Šen-Kivert. Pomfrit se zove Creme de la Creme Pommes Frites
Nagrađeni šefovi - heroji pandemije!
Nagrađeni kuvari su Kurt Evans iz Sjedinjenih Američkih Država, Vivijana Vareze iz Italije i Dipanker Kosla sa Tajlanda
Nevakcinisani više ne mogu u francuske restorane
Nakon donošenja ove odluke, došlo je vreme za, sasvim očekivane, pregovore i kompromise sa ugostiteljima
Proslavljeno londonsko zlato kuće Bikicki
Na "kratkom ali slatkom" događaju glavna zvezda bila je etiketa Uncensored 2018 koja je na nedavno održanom takmičenju Decanter World Wine Awards osvojila zlatnu medalju i 96 poena
Gastro pregled: Odlična letnja sezona
Kažu domaći sezonci, ima i para, i gostiju, i provoda. Kako ugostitelji predviđaju, „strah od jeseni“ biće veći čak i od straha od korone, jer šta će biti kada se završi ova letnja sezona, niko ne zna
«
‹
78
79
80
81
82
83
84
85
86
›
»