MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
ČETIRI GENERACIJE ZA MIŠLENOVU ZVEZDU
Na vratima slovenačke Gostilne pri Lojzetu od prošlog leta stoji čuvena crveno bela tabla, znak da je restoran ovenčan Mišlenovom zvezdom. I to prvom, iako, slažu se kritičari, odavno zasluženom
ESTETIKA HEDONIZMA
Ove fenomenalne sitnice oplemeniće vam životni prostor, pomoći u kuhinjskom poslu i dati novu dimenziju uživanju u boljim stvarima u životu
Neverovatne uniforme u restoranu Ane Roš
Materijali su organski i isključivo uzeti iz održivih izvora, a same uniforme gotovo da i ne liče na odeću namenjenu svakodnevnom nošenju u restoranu
PREMIJUM ROZE SA FRUŠKE GORE
Vinska kuća Trivanović danas je primer kako se na pravi način definiše stil i identitet jedne vinarije. Njihov portfolio od ove godine obogaćen je i sasvim novim rozeom, jedinstvenog stila i izraza
SLANA SIMFONIJA
Delikates, koji se tradicionalno pravi od svinjskog buta, gotovo da se sastoji od samog umamija, i verovatno je najkoncentrisanija ekspresija mesa koja je poznata u širem mediteranskom regionu
Više od 80 vinarija dolazi u Sremsku Mitrovicu!
Kako kažu organizatori, njihov motiv je da približe svojim sugrađanima i svim ostalim gostima Vinskog parka mahom vina iz Srema i Srbije
SVA LICA BELOG SOVINJONA
Po čemu se to jedan sovinjon blan razlikuje od drugog i kako je sorta grožđa sa dubokim korenima u francuskoj vinskoj tradiciji i kulturi postala tako popularna na Novom Zelandu, dalekoj ostrvskoj državi u južnom Tihom okeanu?
Trebinje slavi najčuveniju hercegovačku sortu
Kako je preneo portal klix.ba, Radovan Vukoje je naveo i da će ove godine Salon biti u fokusu međunarodnih stručnjaka za vinski turizam
DALMATINSKA VINSKA ROMANTIKA
Vina Testament nastala su jedinstvenom kombinacijom suvog tla i lokalne mikro-klime, kao „testament“ tradicije proizvodnje koja datira na prostoru Dalmacije još od drevnih rimskih vremena
GORIŠKA BRDA SE NE MOGU KOPIRATI
Zahvaljujući sjajnoj Sonji Stojić i kompaniji 105paopet, izvanredno organizovanu vertikalnu degustaciju Simčičevih šardonea i pino noara u beogradskom restoranu Gilda, iskoristili smo za iskren i nadahnut razgovor sa čuvenim vinarom
Gastro pregled: Dobro leto za gurmane
Prošle nedelje je izabrana i najbolja šefica na planeti, u okviru izbora The World's 50 Best Restaurants koji je zakazan za oktobar ove godine i na kome ćemo saznati koji će restoran poneti titulu najbojeg na svetu
Dišem i spavam sa vinom
Iako je u poslu tek petnaestak godina, Dragojlović je uspeo je da se pozicionira i na domaćoj i na međunarodnoj sceni kao autor upečatljivih i karakternih vina koja redovno bivaju visoko ocenjena
Amfore sa vinom pronađene nakon više od 2.000 godina
Amfore tipa Dressel 1 A, kakve su pronađene u blizini sicilijanske obale, uglavnom su se koristile za transport vina širom Mediterana
Vinsko podsećanje na seriju Grlom u jagode
Uz vina domaćih vinarija uživaće se i u ekskluzivnom tematskom meniju koji su u hotelu Old Mill Belgrade pripremili za ovaj događaj,
NEXE grupa: Ne ugrožavamo ničije vinograde
U potrazi za jasnijim odgovorima šta će se tačno dogoditi na obroncima Fruške gore, obratili smo se i NEXE grupi, kojoj pripada ciglana IGM Stražilovo
«
‹
77
78
79
80
81
82
83
84
85
›
»