MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Ugostitelji sami zatvaraju lokale u 22h
I pored kovid propusnica, čini se da se naše ugostiteljstvo polako oporavlja i uspešno priprema za sezonu praznika
Visoka kuhinja na originalni srpski način
Ovih jedanaest proizvoda od kojih je Ćirić pripremao jela u sebi nose znanje i umeće ljudi koji ih proizvode na baš takav način, na baš tom geografskom podneblju i od istih sirovina već generacijama
Klimatske promene su opasnije nego filoksera!
Koorganizator događaja, Rob Simington iz portugalske vinarije Symington Family Estates, rekao je da klimatske promene stavljaju vinare na sve teža iskušenja
Predstavljene tri etikete penušavca Freixenet
Dešavanje u bajkovitom okruženju upotpunila je i Freixenet ljuljaška sa krilima, gde su gosti mogli da naprave par zanimljivih fotografija
Novi vinski salon u Vršcu
Helvecija 1880 gostima nudi vođene degustacije Vinarije Drašković, uživanje u čaši ili boci vina, uz pripremljene ili odabrane vinske plate
Trijumf kabernea iz Srbije na ocenjivanju AWC!
Četiri vinarije iz Srbije našle su se među vinskim kućama koje su osvojile jednu, dve ili tri zvezdice za ukupni broj poena na takmičenju AWC
Jedanaest zlata u Bergamu za vina iz Srbije
Vina je na takmičenju održanom u zamku Degli Angeli u Bergamu ocenjivao panel od 56 sudija iz 22 zemlje sveta
Bred Pit je lansirao novi roze šampanjac
Novi poduhvat odvija se u jeku spora sa Anđelinom Džoli oko vlasništva nad provansalskom vinskom kućom koja iz berbe u berbu pravi sve solidnija i luksuznija vina
Beograd – druga najbolja gastro destinacija Evrope?!
Atina je najbolji glavni grad u Evropi kada je hrana u pitanju, sa 88,47 bodova od najviših 100 poena, dok je Beograd odmah iza nje, sa 83,06 bodova
Rođen je još jedan sladoled od prokupca!
Sladoled je pre nekoliko meseci specijalno kreiran za popularni beogradski splav-restoran Corso
Prokupac je ponovo osvojio vinsku Srbiju!
Praznik naše najvažnije autohtone sorte izrastao je i razgranao se, postavši tradicionalna manifestacija koja povezuje vinare, vinogradare, somelijere, ugostitelje, naučnike, obične vinoljupce i sve ostale kojima je naša vinska baština na srcu
Najbolji prokupci Srbije na okupu u Beton hali
Salon će, kao i svake godine, biti mesto na kome će se videti trenutna trajektorija razvoja ove sorte - degustacija starih etiketa u novim berbama, i potpunih noviteta u portfolijima vinarija, pokazaće na kojoj se tački razvoja prokupac nalazi u ovom trenutku
Srećan vam Dan prokupca!
Pogled na mapu dešavanja u Srbiji i regionu govori sve: prokupac se zaista vraća na mesto koje mu pripada u našem vinskom sazvežđu
Pronađena divovska vinarija stara 1.500 godina!
- Vino iz Gaze i Aškelona u drevna vremena smatralo se veoma dobrim - navela je izraelska Uprava za antikvitete
Crna ovca napravila sladoled od prokupca!
U susret Danu prokupca, u radionici čuvene kuće sladoleda stvorili su, u saradnji sa vinarijom Doja, sladoled posvećen našoj vinskoj baštini
«
‹
74
75
76
77
78
79
80
81
82
›
»