MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Veliki kaberne sovinjon iz Negotinske krajine
Vinarija Matalj dokazala je da autentična vina mogu da se prave i od internacionalnih sorti. Kremen Kamen postao je šampion gde god da se takmičio
VINSKA SRBIJA NA OKUPU
Banket hala hotela Crowne Plaza sinoć je ugostila veliki deo vinske Srbije, koja je došla da zajedno sa nama proslavi deset godina magazina Vino & Fino, da čestita dobitnicima naših decenijskih i godišnjih nagrada, i da uživa u izvanrednoj selekciji srpskih vina
Tri vinarije koje su obeležile deceniju
Na proslavi u beogradskom hotelu Crowne Plaza tri važne vinske kuće, Aleksandrović, Kovačević i Radovanović, dobile su priznanja za vinarije decenije
Godišnje i decenijske nagrade našeg magazina
Na svečanoj dodeli nagrada u beogradskom hotelu Crowne Plaza upravo su objavljeni dobitnici nagrada za vina koja su u 2021. ostavila najsnažniji utisak, za vinare koji su ih pravili i za jednog novinara koji je britko i znalački pisao o tim vinima, za ugostitelje koji su nas impresionirali...
Kuća Tikveš oprašta se od Filipa Kambija
Kambi je, kažu u Tikvešu, skromno i predano pristupao svakom novom projektu, fokusirajući se na njegov autentični potencijal
PREMINUO JE FILIP KAMBI
Vina koja je potpisivao Filip Kambi spadaju među najviše ocenjena na svetu, a 2010. i sam je dobio zvanje enologa godine od kritičara Roberta Parkera
Gastro pregled: Koliko košta doček Nove?
Cena dočeka u prestoničkim restoranima kreće se u rasponu od 50 do 190 evra koliko, u zavisnosti od restorana, morate izdvojiti za pet, sedam ili osam gangova, uglavnom bez vina
Formirano je udruženje istorijskih supertoskanaca
Odluka o stvaranju komiteta obznanjena je na sastanku u Firenci prošle nedelje, a za predsednika novog tela izabran je Paolo Paneral iz vinarije Castellare di Castellina
Gastro pregled: Zvezdice ipak ne sijaju
Zvezdice su izostale, na razočaranje mnogih ugostitelja, a u beogradskom izdanju čuvenog vodiča izdvojeno je 14 prestoničkih restorana, uglavnom onih za koje se i pričalo da su potencijalni kandidati za zvezdu
Vinarija Bibich - oseti vino, oseti Dalmaciju!
U promotivnom video zapisu ove vinarije možete videti nesvakidašnji spoj velike prirodne lepote i ljudske veštine, koji je doveo do stvaranja etiketa koje su utelotvorenje vinske Dalmacije
Počinje nova borba za Mišlenove zvezde u Srbiji
Dan posle lansiranja prvog Mišlenovog vodiča za Beograd, pitali smo trojicu ugostitelja sa Mišlenovog spiska šta dolazak čuvenog vodiča znači za beogradsku gastro scenu i da li su očekivali zvezdu
Lansiran je Mišlenov vodič za Beograd!
Početna selekcija restorana u Beogradu obuhvata 14 lokala, smeštenih u raznovrsne prostore, od tržnog centra do bivše carinarnice
Tri zlata u Briselu za rakije destilerije Zarić
Iz destilerije Zarić poručuju da su ove nagrade dokaz da Srbija ima veliku budućnost kada su u pitanju žestoka alkoholna pića
Uskoro kraj rata između proseka i prošeka?
Zahtev za zaštitu tradicionalnog izraza 'prošek' objavljen je u Službenom listu EU 22. septembra ove godine, iako ga je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede poslalo još 11. decembra 2013. godine
Gastro pregled: Živele pijace!
Izvesno je da pijace u glavnom gradu polako postaju nova omiljena gastronomska lokacija Beograda
«
‹
71
72
73
74
75
76
77
78
79
›
»