MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Spremni za nove fiskalne kase?
Dok domaći ugostitelji biju bitke sa novom fiskalizacijom, nije lako ni stranim restoraterima, a ako pogledamo nedelju koja je iza nas, ponajviše Alenu Dikasu i Albertu Adriji,
Povezali smo vinski Balkan
Izvršna direktorka BIWC, Galina Niforu, u intervjuu za Vino & Fino osvrnula se na deset godina balkanskog takmičenja, i najavila još veće uspehe u budućnosti.
ESENCIJA MEDITERANA
Danas se masline gaje širom sveta na gotovo 10 miliona hektara, a maslinovo ulje postalo je, naročito tokom poslednje dve ili tri decenije, kulturna legitimacija par ekselans
VINARIJA U KOJU VREDI DOĆI
O vinima ove kuće, i o složenom teroaru Fruške gore, za Vino & Fino govori direktor i glavni enolog vinske kuće Deurić, Mirko Niškanović
Etiketa hercegovačkog vina zapalila internet
"Uz 2.300 sati sunčane svetlosti godišnje, naše je grožđe upilo više sunca nego kancelarijski radnik tokom celog života", istaknuto je na boci vina od blatine Krš Crni 2018 vinarije Škegro iz Ljubuškog
Novi sajt najavljuje revoluciju u vinskoj kritici
Tvorci novog sajta imaju elitni pedigre: Liza Peroti-Braun MW je bivši glavni i odgovorni urednik sajta The Wine Advocate koji je osnovao Robert Parker, a njen kolega u ovom velikom poslu je izuzetno ugledni švedski fotograf Johan Berglund
Gastro pregled: Nema zime za ugostitelje na planinama
Kopaonik nisu samo narodnjaci i „dranje“ gostiju: osim dobrih staza, ima on šta i da ponudi kada su restorani u pitanju
Imenovan novi direktor hotela Viceroy Kopaonik
Novi generalni direktor istakao je da je čast i zadovoljstvo biti deo Viceroy tima koji već na početku prve zimske sezone beleži odlične rezultate
12. Beowine zbog pandemije odložen za mart
Do pomeranja termina velike vinske smotre došlo je usled pogoršane epidemiološke situacije u zemlji i okruženju, objasnili su organizatori
Revolucionari španskog vinarstva
Kada je Enrike Forner osnivao vinariju koja danas predstavlja jedan od najvećih ponosa Riohe, želeo je - i u tome uspeo - da napravi pravu vinsku revoluciju u Španiji
ProWein se pomera za maj
Kako ocenjuju na sajtu Wine News, odluka o promeni termina sajma doneta je kako bi se izbeglo održavanje tokom vrhunca talasa koronavirusa
11. BIWC održava se na grčkom ostrvu Salamina
Kako navode organizatori, početak nove dekade velikog takmičenja počeće na prelepom grčkom ostrvu, u skladu sa rotacijom zemalja i grdova domaćina BIWC
VEGANLUK DOSTOJAN MIŠLENA
Iza veganskog restorana visoke kuhinje ONA, smeštenog u Bordou, stoji Kler Vale, žena koja je uspela da promeni pejzaž francuske gastronomije
Priznanje za prodajni tim hotela Square Nine
Dina Vukićević je Oskar osvojila u kategoriji Menadžer najuspešnijeg sektora prodaje i marketinga, a nagrada je došla definitivno u pravom trenutku, baš kada je jedan od omiljenih prestoničkih hotela ušao u ozbiljne kadrovske promene
CRNO ZLATO KOJE BUDI DUH
Kafa je živ dijalog među ljudima, uzdignut na viši nivo dejstvom kafeina na nervni sistem, i dodatno ojačan zajedničkim obredom ispijanja toplog pića
«
‹
69
70
71
72
73
74
75
76
77
›
»