MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Veliki požar u restoranu Radnički na Novom Beogradu
Požar je nakon duže borbe lokalizovan zahvaljujući naporima čak tridesetak vatrogasaca, a prema prvim informacijama u ovoj nesreći nema povređenih
Rat seli ceremoniju dodele čuvene gastro nagrade
Dodela priznanja najboljima iz sveta restoraterstva, umesto u Rusiji, biće održana u julu u Velikoj Britaniji
Vina fruškogorske kuće Komuna poletela u nebo!
Kako je za Vino & Fino rekao Matija Vlahović iz vinarije Komuna, oba vina pažljivo su odabrana tako da zadovolje nepca izbirljivih putnika i da budu u potpunosti usklađena sa specifičnim uslovima leta na velikoj visini
Vuk Vuletić vratio se u ugostiteljstvo!
Kako Vuletić najavljuje, Pinot će nuditi autorska jela oslonjena na domaće vrhunske namirnice sa poreklom, ali i na moderne tehnike i pristup kuvanju oslonjen na francusku tradiciju
HOTEL SA ŠEST ZVEZDICA
Sa Dinom Vukićević, šarmantnom, talentovanom i nadasve skromnom direktorkom prodaje hotela Square Nine, razgovarali smo o hotelijerstvu, luksuzu, dobroj hrani i Mišlenovim zvezdicama
Evropa ujedinjena u odbrani vinske tradicije
- Pozdravljamo korigovani izveštaj koji je usvojen 16. februara. Usvojeni tekst sada pravi suštinsku razliku između štetne i umerene konzumacije - rekao je Ignjacio Sančez Rekarte, generalni sekretar centralne evropske vinarske asocijacije CEEV
Evropa označava vino kao štetnu supstancu?
Na (delimično) zadovoljstvo protivnika ovako oštrih predloga, izveštaj je u poslednjem trenutku ublažen amandmanima koji se pre svega odnose na definiciju štetnog nivoa konzumacije
Kuća autentičnih ukusa Mediterana
Ulje O 17 najlakše se može naći u najboljim hrvatskim restoranima i vinotekama, a tokom letnje sezone i u hotelskim prodavnicama i specijalizovanim gastro prodavnicama
Gastro pregled: Od kajgane do visoke kuhinje
Homa Bistro predstavio je novi, odličan meni za doručak, proslavljen je Dan pice, a Square Nine restorani rade kao u stara, dobra vremena
KABERNE FRAN JE FANTASTIČNA SORTA
Vinarija Đurđić spada u red manjih vinarija u Srbiji, a njihov beli sovinjon, merlo, kaberne fran, neoplanta ili bermet prodaju se kroz restorane, nekoliko vinoteka, kao i na pragu samog podruma
Poznajete li nekoga ko ne voli picu?
Pica, kao brzo, jednostavno i relativno jeftino jelo, u vreme pandemije potpuno je zavladalo domaćom gastronomskom scenom
PUN KRUG VINARIJE ZVONKO BOGDAN
Odabrana ekipa od pedesetak aktera sa domaće vinske scene, od restoratera, preko trgovaca, do novinara i somelijera, prisustvovala je u dva dana degustacijama koje je u vinariji vodio Rod Smit MW
Više od 100 izlagača na vinskom sajmu u Osijeku
Na otvaranju sajma, 28. januara, Boris Ocić. predsednik udruženja Dekanter koje organizuje ovaj događaj, rekao je da je vrlo zadovoljan time što se ova manifestacija ipak održava uprkos vrlo izazovnim i teškim vremenima
Franš slavi 40 godina!
U Franšu je i usluga besprekorna i neprevaziđena, hrana uvek dobra i vešto pripremljena, konobari su nenametljivi i posvećeni svakom gostu, a vinska karta i dalje jedna od najopširnijih u Srbiji
Umro Petar Tutavac, tvorac Plazme i Domaćice
Tutavac je rođen 1934. godine u Opuzenu u Hrvatskoj, a bio je ripadnik prve generacije školovanih konditora u bivšoj Jugoslaviji, koji su učili zanat na Višoj školi za konditore koja je radila pri fabrici Kraš
«
‹
68
69
70
71
72
73
74
75
76
›
»