MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Čak dve picerije iz Beograda među najboljima u Evropi!
najboljima - sada je na 35 mestu, što je u odnosu na prošlu godinu za čak osam mesta bolje. Nova picerija na listi najboljih je Pietra, malena picerija smeštena na Vračaru koja gostima služi autentične napolitanske pice, odličan espreso i autorske koktele
Najstarija žena na svetu svakog dana pije vino
Za njen rođendan, glavni kuvar u staračkom domu naročito se potrudio, znajući da sestra Andre jako voli gurmansku hranu. Na meniju su bili foa gra, vrganji i file kastriranog petla, uz čašu portoa
Beži, kišo, iz Rovinja!
Najveće zvezde festivala okupile su se u subotu koja je, očekivano, u nekadašnju rovinjsku fabriku duvana dovela i mnogo veći broj ljudi nego prethodnog dana, pa čak i uprkos kiši koja je ceo vikend svima nama dosađivala
Verona dobija muzej vina
Kompleks MuVin prostiraće se na 20.000 kvadratnih metara, koji će uključiti i "stazu iskustva". Ona će voditi posetioce na putovanje kroz istoriju vina
Župa je ponovo ugostila vinoljupce iz cele Srbije
Uz lep kulturni program i obilazak župskog kraja koji je priređen za goste festivala, Župa je ponovo ponudila sveobuhvatan sadržaj na temu vinske kulture i baštine ovog dela Srbije
Masimo Botura: Ne zaboravite odakle dolazite!
U toku je poslednji dan Weekend Food Festivala u Rovinju, a program trećeg dana nesumnjivo je bio jedan od glavnih motiva dolaska većine posetilaca
Ana Roš: Spremna sam za treću Mišlenovu zvezdicu!
- Potpuno sam spremna za treću Mišlenovu zvezdicu, i to je želja celog tima Hiše Franko - kaže Ana Roš za Vino & Fino, na početku Weekend Food Festa
Rovinj je ovog vikenda gastro prestonica regiona
Festival je otvoren panelom pod nazivom Manifest hrvatske kuhinje na kome su eminentni hrvatski gastro profesionalci Hrvoje Kroflina, Tvrtko Šakota, Deni Srdoč i Boris Šuljić definisali neke od ključnih tačaka i smerova razvoja moderne hrvatske kuhinje
U junu prvi festival grašca
Festival je deo manifestacije Dani grašca, u okviru koje će biti održana konferencija o grašcu, kao i međunarodno ocenjivanje vina GROW du Monde
Zemun poziva na prvi salon vina u Madlenijanumu
Događaj će obeležiti i sveobuhvatni spoj umetnosti i vina, kroz postavku radova osam umetnika
Novo priznanje za Franš
Poznati beogradski restoran Franš dobio je preporuku od globalnog sajta Restaurant Guru
Argentinska hrana i kultura u hotelu Hajat
Manifestacija će trajati do 15. maja i biće zatvorena tradicionalnim Nedeljnim brančom obogaćenim argentinskim specijalitetima
Pet načina da iskoristite višak dobrog vina
Arome vina se sa velikom lakoćom integrišu u druga pića ili u različita slana i slatka jela, dodavši i jednima i drugima dah plemenitosti
Velika nagrada za snimak zime u vinogradu
- Pobednički snimak priziva hladnu lepotu pravog vinogradarstva - uvek ste izloženi milosti ili nemilosti prirode - rekla je vinska spisateljica Džoana Sajmon, jedna od sudija
Gastro pregled: Gde na prvomajski ručak?
Praznik rada može da se slavi i totalnim neradom, koji podrazumeva i odlazak u restoran na prvomajski ručak. U tom slučaju, izbor najčešće pada na restorane koji se nalaze u prirodi, uglavnom na obodima grada
«
‹
63
64
65
66
67
68
69
70
71
›
»