MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Mlado vino u harmoniji sa prirodom
Ove godine, Festival mladog vina održan je pod sloganom Za vino, u harmoniji sa prirodom, označavajući proces zelene i digitalne transformacije vinarije Tikveš u prvu zelenu vinariju u regionu
Novi božole dočekan je i u Beogradu
Francuska nedelja traje od 17-23. novembra, tokom kojih se u Beogradu održava niz kulturnih, edukativnih i ekonomskih događaja
Peti Whisky Fair tokom vikenda u Beton hali
U glavnom sajamskom prostoru održavaće se degustacije velikog broja viskija najpoznatijih globalnih brendova
Gastro pregled: Koja je najbolja pica u prestonici?
Pice vladaju gastro scenom Beograda čini mi se evo već godinama unazad, a sudeći prema broju novootvorenih picerija, samo u mesec dana u prestonici, publike za ovo italijansko jelo itekako ima
Božole nuvo: nepretenciozni dar jeseni
Ovo vedro, blago vino ne pretenduje na velike nagrade niti mu je ambicija da osvoji kritičare rafiniranim aromama, već je pravljeno da donese radost tokom sezone praznika
Stiže mladi portugizer!
U Vinskoj ulici biće proglašeni pobednici konkursa za najlepšu pesmu o vinu, koji se i ove godine organizuje zajedno sa Srpskom čitaonicom u Irigu
Novi svet na drevnom tlu
Kuća Torbrek, smeštena u legendarnoj dolini Barosa, pravi vina pod velikim uticajem doline Rone u Francuskoj, sa posebnim akcentom na širaz, koji je u drevnom tlu i toploj, suvoj klimi juga Australije pronašao udoban dom u Novom svetu
Počela je Nedelja italijanske kuhinje u svetu
Krajem prošle nedelje, na predstavljanju Nedelje italijanske kuhinje u svetu, ambasador Italije u Srbiji Luka Gori istakao je da je italijanska kuhinja simbol kvaliteta na globalnom nivou
Trijumfalni povratak Novosadskog salona vina
Prateći program drugog dana bio je prava poslastica za ljubitelje vina – ponajviše zbog širokog raspona tema i vinskih stilova, i zbog jedne sasvim izuzetne radionice
Praznik vina u Novom Sadu
Raspoloženi vinari, spremni da odgovore na svako pitanje, nasmejani gosti, sve uz diskretnu muzičku podlogu di džeja - svečana Banket sala hotela Park bila je idealno mesto gde provesti praznični dan
Dva lica traminca
U svom novom tekstu, Dušan Vranić je analizirao dve etikete vina od traminca, sorte od koje fruškogorska kuća Bikicki pravi izvanredno zanimljiva vina
Danas počinje Novosadski salon vina!
Za one koji žele da nauče nešto više, da učestvuju na radionicama i degustacijama koje će voditi vrsni vinski stručnjaci, vinari i novinari, tu je i bogat prateći program
Apel vinskih stručnjaka: Smanjimo upotrebu stakla!
Među potpisnicima otvorenog pisma koje je iniciralo udruženje Wine Traders for Alternative Formats (WTAF) nalaze se mogi nosioci titule Master of Wine, vinski pisci i novinari, kritičari i trgovci, mahom iz Velike Britanije
Gastro pregled: I toalet je odraz restorana
Ugostitelji nikako da shvate da je i toalet odraz njihovog restorana, podjednako kao što je to i hrana koju služe
Filmska pljačka vina iz slavnog španskog restorana
Kako prenosi Decanter, lopovi su iz podruma odneli 132 boce vina vredne ukupno oko 150.000 evra, a izbor plena bio je veoma precizan, navela je direktorka komunikacija restorana Coque
«
‹
58
59
60
61
62
63
64
65
66
›
»