MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Tartufi - jestivi šumski dijamanti
U našim krajevima raste više vrsta tartufa koje imaju svoje tačno određeno mesto u gastronomskom i tržišnom poretku, ali, nažalost, javnost još nije u dovoljnoj meri upoznata sa nekim ključnim činjenicama u vezi sa njima
NAVUČEN NA DOBRA VINA
Vrlo direktan i neopterećen mistifikacijama svog posla ili viškom sujete, Aleks Zečević u razgovoru za Vino & Fino otvoreno priča o svom poslu, karijeri i aktuelnostima sa globalne vinske scene
NEŽNI DODIR DIMA
U poređenju sa sovinjon blanom koji nije odležavao u drvenim sudovima, Fumé Blanc ima snažnije telo i teksturu i to traži i nešto drugačiji pristup uparivanju sa hranom
RECEPT ZA KULINARSKU REVOLUCIJU
- Od svoje petnaeste godine sam sanjao da imam restoran kao što je DiverXO. Jako volim ono što radim, obožavam svoj posao. Volim da stvaram, ali i da sanjam i da snove pretvaram u stvarnost – kaže u razgovoru za Vino & Fino cenjeni Dabiz Munjoz
Vau, šta je ovo? Srbija? Kako?
O tome kako je bilo družiti se sa kritičarem na njegovom imanju, diskutovati i degustirati vina, Dragojlović za Vino & Fino, sasvim iskreno piše u prvom licu
Naša šljivovica na UNESCO listi svetske baštine!
U okviru procesa nominacije, komisiji UNESCO poslati su i uzorci tradicionalne srpske rakije od šljiva
Autohtono blago Srbije
Zajednička analiza uzoraka drevne DNK iz herbarijuma i uzoraka moderne DNK iz materijala prikupljenog iz današnjih starih vinograda, omogućava proučavanje i uspostavljanje mogućih odnosa između sorti i pruža priliku da zavirimo u istoriju i evoluciju sortimenta vinove loze u Srbiji
Oranž pioniri dolaze na festival Terroirs 2022
Na festival dolaze i vina iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Portugala, Mađarske i Francuske, a među najuglednijim gostima Terroirs 2022 biće Franko Terpin iz Italije, svetski poznat u krugovima poznavalaca naturalnih i oranž vina
Vino možda usporava gubitak pamćenja u starosti
Cilj istraživanja je bio da se utvrdi veza između konzumacije flavonola i memorijskih funkcija mozga, i to naročito kod starijih ljudi
Kaucija za boce ulazi u svet luksuznih pića
Kuća Rémy Martin odlučila je da pruži mogućnost kupcima da nanovo iskoriste ikoničke boce čuvenog konjaka Louis XIII, u zamenu za određeno umanjenje cene samog pića
Golovi uz mehuriće
Čuvena šampanjska kuća iz Remsa se i tokom ovog Mondijala, koji se održava u Kataru, postarala da ograničena serija šampanjca stigne u vinoteke širom planete tačno na vreme da uveliča sportsko slavlje
Predstavljen novi meni hotela Prezident Palace
Novi meni potpisuje mladi šef Uroš Vujošević koji je u hotel došao iz poznatog senjačkog restorana Grafičar i koji je na večeri predstavio pet novih jela kroz pet sledova uparenih sa odabranim vinima
Počeli Dani Istre u Šaranu
Tokom Dana Istre u Šaranu možete probati sve same prave delicije – od nezaobilaznih tartufa, preko pršute i istarskog govečeta, pa do morskih plodova i dobre morske ribe
Nema štete posle požara u restoranu Franš
Vatrogasci su brzo reagovali i stavili vatru pod kontrolu, a do požara je došlo jer se zapalio motor ventilacije
Zatvoreno Cveće zla!
Cveće Zla otvorio je pre šest godina poznati beogradski ugostitelj Vladimir Melentijević, svima znani kao Vlada Dijagonala i napravio pometnju na domaćoj gastro sceni
«
‹
57
58
59
60
61
62
63
64
65
›
»